Osakkeet

Ostinpa sitten vahingossa ETF:iä

Pakkailin tässä juuri laukkujani keskiviikkona alkavaa USA:n reissua varten kunnes muistin, että pitää käydä Nordnetissä tekemässä valuutanvaihto Tanskan kruunuista euroiksi. Myin nimittäin viime perjantaina Novo Nordiskin osakkeeni pienellä voitolla. Syy tähän operaatioon on yksinkertaisesti Tanskan rapsakka osinkoverotus ulkomaisia omistajia kohtaan. Pitkässä juoksussa osingoista perittävä n. 11 %-yksikön ylimääräinen kulu alkaa syödä tuottoja.

Valveutuneimmat teistä tietävätkin, että noita liikaa perittyjä veroja voi vaatia takaisin. Joudun tekemään tämän operaation saksalaisten osakkeitteni kanssa – en jaksa enää samaa operaatiota Tanskan verottajan kanssa. Siispä äänestin salkullani.

etf-dxet-is3n
Ensimmäiset vahinkokaupat! Toivotaan että osoittautuvat hyviksi ostoksiksi 🙂

Mutta otsikkoon palatakseni, huomasin samalla valuutanvaihtoretkelläni että salkkuuni oli ilmestynyt yllättäen 4 kpl Euro Stoxx 50 ETF:ää (DXET). Luulin myyneeni kaikki kuten tammikuussa bloggailin. Mietin ensin syötinkö myyntitoimeksiannon väärin vai oliko kenties joku osingonjako kyseessä, mutta tajusinpa sitten lopulta. Viime syksynä tauolle laittamani ETF-kuukausisäästösuunnitelma aktivoitui uudelleen, kun sattumalta kuoletin Superluottoni tuon Novo-kaupan myötä!

Niille teistä ketkä ette Superluottoa käytä, niin hyvä tietää, että maksuttomat ETF-kuukausisäästöt eivät toimi Superluoton aktivoiduttua. Enpä sitten ollut poistanut kk-säästöä, vaan unohtanut koko jutun kun syksyllä aloin nostamaan Superluottoa. Tämä vinkkinä teille muillekin, jos sattuu olemaan ETF-säästösuunnitelma talviunilla.

Eipä tämä nyt niin vakavaa ole, mutta suunnitelmissa ei ollut aloittaa kk-säästämistä uudelleen kurssien ollessa korkealla. Eikä tuota oikein auta myydäkään pois, alle 200 euron erä josta menisi 15 euroa myyntikuluihin. Toinen noista ostoksista, kehittyvien markkinoiden ETF (IS3N), kuuluu salkkuuni alun perinkin, joten sen tankkaaminen ei ole ongelma.

Mutta nyt muihin ajatuksiin eli ensin Islannin ja sitten Itärannikon ihmeiden pariin. Blogin puolella saattaa olla hiljaisempaa sillä välin, mukavaa kesää teille kaikille!

3 vastausta artikkeliin “Ostinpa sitten vahingossa ETF:iä

  1. Mukavia reissuja ja kesälomia! Minäkin olen ostanut Nordnetissa / Sharevillessa vahingossa väärään salkkuun osaketta. Vahingossa alussa loin sinne kolme salkkua ja nyt olenkin jakoon tyytyväinen: pidän etf:t, rahastot ja osakkeet erillään omassa seurannassa.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.