Taustaa

Sijoittaja-Tursas on 80-luvulla syntynyt kahden lapsen isä, joka harrastaa sijoittamista niin omaksi ilokseen kuin harmikseen. Toiminta on täysin epäammattimaista, eli mitään tällä sivustolla julkaistua ei tule käsittää sijoitusneuvonnaksi. Varat sijoitustoimintaan nimimerkki säästää päivätyöstään it-alalla.

Miksi sijoitan? Pystyn säästämään noin puolet nettotuloistani ilman sen kummempaa vyönkiristelyä. Tilille jätettynä inflaatio nakertaisi ostovoimat pikku hiljaa pois. Sijoittaminen tarjoaa minulle toivottavasti mahdollisuuden tehdä rohkeampia valintoja 10-20 vuoden päästä. Riskillä toki, mutta elämässähän on aina riskejä.

Toinen syy on oma mielenkiinto talouteen. Pörssin ja talousuutisten seuraaminen on jopa hieman addiktoivaa. Mieluummin oikeastaan kanavoisin energiaa johonkin muuhun, mutta toisaalta taloudessa yhteiskunnalliset seikat ja matematiikka yhdistyvät kiehtovalla tavalla.

Sivustolla voi olla yksi tai useampia mainosbannereita sekä affiliate-linkkejä. Niiden klikkaaminen ei maksa sinulle mitään, mutta saatan itse saada pienen korvauksen, jos vierailusi johtaa esim. ostokseen tai rekisteröitymiseen.

Luen ja keskustelelen mielelläni blogikommenttien välityksellä. Suorat yhteydenotot sähköpostitse osoitteeseen sijoittaja piste tursas ät gmail com.

5 vastausta artikkeliin “Taustaa

 1. Hei, mitä mieltä tänään olet Op:n tuotto-osuus sijoittamisesta?
  Olen vuosia ollut Op asiakas ja äskettäin sieltä tarjottiin tätä mahdollisuutta. Sijoittaisin 30-40 000 euroa.
  Kiitos vastauksesta!

  Tykkää

  1. Aika vaikeasti lunastettava tuote minusta, en varmaan noin suurta summaa laittaisi ellei ole selkeää näkemystä esim että parin vuoden päästä lunastan. Pidemmällä aikavälillä kun on parempiakin vaihtoehtoja riski/tuotto-mielessä.

   Tykkää

 2. Tervehdys!

  Ensinnäkin kiitos hyvästä blogista sekä mielenkiintoisista ja informatiivisista kirjoituksista! Olen nauttinut etenkin asuntosijoittamiseen liittyvistä teksteistä suunnattomasti.

  Kun olet ostanut asuntoja yhdessä kaverin kanssa ajattelin kysyä yhdessä sijoittamisen käytännön asioihin liittyen, miten hoidatte kuukausittaisen rahaliikenteen? Oletteko avanneet yhteisen pankkitilin, jolle vuokralaiset maksavat vuokrat, ja lähtevinä maksuina menevät yhtiövastikkeet ym. kulut? Entä onko teillä taloyhtiölainojen lisäksi pankkilainaa ja ovatko nämä teidän yhteisiä vai onko kumpikin nostanut lainoja tahoillaan?

  Kiitos jos jaksat vastata. Olisi suureksi avuksi, koska olen juuri käynnistämässä yhteistä asuntosijoitustoimintaa kaverin kanssa. Kenties saat aiheesta (kaverin kanssa sijoittamisen käytännön asiat) ihan oman blogikirjoituksen aikaiseksi.

  t: Mauri

  Tykkää

  1. Mukavaa että blogista on ollut iloa 🙂

   Meillä on kaverin kanssa yhteinen käyttötili, jonne vuokrat tulevat ja joista vastikkeet yms maksetaan. Suurin osa asunnoista on uudiskohteita, jotka on rahoitettu yhtiölainalla eli henk. koht. pankkilainaa ei ole. Ensimmäisen sijoitusasunnon kohdalla meillä kummallakin on omat lainat, mutta vakuutena toimii ko. asunto ristiin pantattuna.

   Näistä asioista voisi kyllä kieltämättä tehdä oman postauksen, laitetaanpa todo-listalle, kiitos vinkistä!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s