Osakkeet

Myynti: Euro Stoxx 50 ETF (DXET)

Jatkona joulukuun jenkki-ETF:n myynnille päätin viime viikolla pistää euro-ETF:iänikin lihoiksi. Myyntiin lähti 61 kpl Euro Stoxx 50 -indeksiin sijoittavaa ETF:ää, kaupankäyntitunnus DXET, hintaan 42,44 euroa. Kuittasin näistä salkkuuni n. 2700 euroa, josta voittoa n. 140 euroa.

Euro-Stoxx-50.jpeg
Euro Stoxx 50 -indeksin sisätöä. Kuva: DexterGonzaga.info.

Miksikö näin?

 • Mielestäni osakemarkkinat ovat edelleen ns. syklin loppupäässä eli ylikuumentuneet.
 • ETF sisälsi useampiakin firmoja, joita omistan suoraan, esim. Allianz ja Munich Re.
 • ETF omistaa osakkeita aika monesta eteläeurooppalaisesta pankista, joiden vakavaraisuus on vähintään kyseenalainen. Toki näissä on nousupotentiaaliakin, mutta hiukkasen liikaa riskiä minun makuuni.
 • Morningstarin analyysin mukaan (vaatii ilmaisen kirjautumisen) kyseessä on mega-cap indeksi, joka ei oikeastaan ole tuottanut kovin hyvin yleiseen kehitykseen verrattuna. Itsekin olen tämän pistänyt merkille, omat suorat sijoitukset ovat tuottaneet paljon paremmin 🙂
 • Halusin nollata Nordnetin Superluoton näin vuodenvaihteen kunniaksi. No, on salkkutili vielä pari sataa pakkasella, mutta vipu enää prosentin luokkaa.
 • Sijoitus oli vain hiukkasen plussalla, joten veroseuraamuksia ei juurikaan tule.

Lisäksi täytyy taas myöntää itselleen, että jokin taika noissa osingoissa kyllä on. Näitä osinkoja maksamattomia ETF:iä on helpompi pistää myyntiin, kun tuotto muodostuu vain ja ainoastaan arvonnoususta. Osinko-osakkeita ei jotenkin vain raaski myydä, kun on niin kiva nähdä osinkotapahtumia arvo-osuustilillä. Etenkin näin osinkokevään kynnyksellä.

Mitään järkeähän tässä ei ole, paitsi jos on oikeasti taitava osakepoiminnoissaan. Ehkä minulla alkaa olla liikaa itseluottamusta tähän touhuun, lupaan jälleen kerran palata ETF-kuukausisäästämiseen ja Superrahastoihin seuraavan romahduksen koittaessa 😉

Mistään kovin suuresta kannanotosta tässä ei kuitenkaan ole kyse. Nordnet-salkkuni arvo nousi juuri ensimmäistä kertaa yli 90 000 euron, joten luottoa osakkeisiin löytyy edelleen.

Mitä mieltä muut olette DXET:stä tai markkinatilanteesta ylipäätään?

9 vastausta artikkeliin “Myynti: Euro Stoxx 50 ETF (DXET)

  1. Kyllähän ne ETF:tkin saa osinkoja, mutta eivät vaan maksa niitä ulos 😉

   Mutta laajemmalti ottaen, osingothan on pörssisijoittamisen peruskivi, harrasti sitten suoraa tai epäsuoraa osakesijoittamista.

   Tykkää

 1. Ei oikein huvita myydä kulujen ja verojen takia, enkä halua olla poissa markkinoiltakaan. Onneksi mulla on nyt ollut niin paljon remonttikuluja ym., niin ei tarvitse myöskään murehtia mitä pitäisi ostaa 😀

  Tykkää

 2. Joskus sijoitusuran alkuvaiheessa kuukausisäästin DXET:iin, kun ajattelin sen olevan tasaisen varma ja rauhallinen nousija. Kun sijoitustyyli jalostui ja ymmärrys markkinoista parani, myin tämän ETF:n pois. Syynä oli se, että tämä lappu heijastelee sisältönsä takia liikaa euroalueen yleistä talouspoliittista tilannetta. Oma näkemykseni on, että euroalue jatkaa tulevaisuudessakin kriisistä toiseen, koska perusta on osittain mätä.

  Tykkää

  1. Hyvin tiivistetty. ETF kun koostuu jättifirmoista, niin siitä jää pois suurimmat nousijat (yleensä pienempiä firmoja). Lisäksi pystyn hoitamaan eurosijoitukseni pitkälti DAX:n kautta suorilla osakepoiminnoilla.

   Tykkää

 3. Sama ETF löytyy myös omasta salkusta, laitoin ostot tosin poikki syksyllä koska mielestäni koko ajan nouseva hinta ei vastaa saatavaa tuottoa. Sama koskee muitakin kehittyneiden markkinoiden ETF-kohteita joissa tuntuu arvostustaso karanneen kenties pahemmin kuin yksittäisten firmojen osakkeissa. Voitolla ollaan tässäkin, mutta prosentit jäävät kauas yksittäisten yhtiöiden tuottoprosenteista.

  Myydä en ole vielä uskaltanut, ajattelin odotella kunnon romahdusta jollon kannattas alottaa kuukausiostot uudelleen, mutta koska osinkokohteista saa paremman tuoton ja nyt kun toit esille esimerkiksi tuon Morningstarin arvion, niin joutunee harkitsemaan asiaa uudemman kerran. Veroseuraamuksia ei paljoa tuis, kaupankäyntikulut huomioon ottaen puhutaan kenties satasen tai kahden voitoista…

  Ja onhan ne suorat osakesijoitukset niin paljon mielenkiintosempia ja jännittävämpiä, että ihan senkin takia vois siirtää kaikki rahansa sinne puolelle 😀

  Tykkää

  1. Vähän näin itsekin järkeilin. Ainoa vaan että jännitystähän pitisi välttää ja tylsyys (=ETF:t) johtavat tilastollisesti parhaimpaan lopputulokseen keskivertosijoittajalla.

   Mutta, don’t do as I do, do as I say 😉

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.