Osakkeet

Tili punaisella

Nytpä se sitten tapahtui ensimmäisen kerran, tili meni punaiselle:

nn-salkku

Rohkeimmat sijoittajat tosin jo varmasti arvasivatkin mistä on kyse, eli ei sen kummemmasta kuin sijoituslainan käytöstä. Silti jotenkin tuntuu hiukkasen epämukavalta, ihan kuin olisi ylittänyt tilinsä.

Hain kesällä Nordnetiltä Superluottoa, kun käteiskassani oli huvennut Brexit-ostoihin. Lisäksi merkitsin viime viikolla osuuden kolmannesta sijoitusasunnostani sekä tankkasin hieman neljän ja puolen euron tuntumaan tippunutta Nokiaa. Myös Vincitin osakeantiin osallistuminen rokotti hieman lompakkoani. Näinpä päädyin sitten mieluummin vivuttamaan salkkuani kuin myymään osakkeitani.

Sijoituslainan käyttö ei normaalisti kuulu sijoitussuunnitelmaani, mutta nyt kun luottoa saa kohtuuhintaan (0, 99 %), niin sallin itselleni pienen vivutuksen. Superluoton Kulta-tasolla vipua saisi olla periaatteessa käytössä 40 % salkun lainoitusarvosta. Nyt vajaan tonnin sijoitusvipillä olen vasta parin prosentin kieppeillä.

nn-lainoitus

Tavoitteenani on nollata lainasaldo tässä loppuvuoden aikana. Vaikka käytänkin lainavipua merkittävästi asuntosijoitusten puolella (60-70 %), niin jotenkin osakkeiden kanssa se ei tunnu oikealta ratkaisulta. Paitsi näin tilapäisesti. Katsotaan miten hyvin pitäydyn tässä, ensi vuonna kun on taas sijoitusasuntoihin liittyviä maksueriä tiedossa. Lisäksi Nordnetin merkintäpalkkiottomat ETF-kuukausisäästöt ovat tauolla niin kauan, kun tili on pakkasella. Jossain vaiheessa olisi hyvä taas pyrkiä jatkamaan niitäkin.

Oletteko muut päätyneet käyttämään edullisia sijoitusluottoja? Millaisella lainotusasteella vielä nukutte yönne hyvin? 🙂

PS: Siitä viimeisimmästä asuntosijoituksesta lisää seuraavassa jutussa, todennäköisesti ensi viikolla!

4 vastausta artikkeliin “Tili punaisella

  1. 25% vipua, ei ole unenlahjoissa vikaa =D Osakkeeni saisivat laskea 50% nykyarvostaan että tulisi pakkomyyntejä. Siinä olisi varmasti hienosti aikaa reagoida ja pumpata omaa pääomaa lisää salkkuun vaikka palkkatuloista…

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.