Vaurastuminen

300 kilon rajapyykki lähestyy

Uudenvuodenaattona käyttötililleni kirjaantui joulukuun palkka (n. 3 600 €), tosin säästötililtä hilpaisi toiseen suuntaan reilun 8 000 euron maksuerä viidennen sijoitusasunnon omarahoitusosuuteen. Tänään uudenvuodenpäivänä ei osakekauppaa tehdä missään päin maailmaa, joten on otollinen päivä lyödä luvut Exceliin ja katsoa saldoja silmiin.

pulunrahat
Vuodenvaihde on tilinpäätösten aikaa. Tässä kuvassa jälkikasvu samalla asialla 🙂

Joulukuu oli meille osakesijoittajille palkitsevaa aikaa. Niin kutsuttu joulupukkiralli toistui taas ja keskeiset indeksit kömpivät mukavasti kohti koillista. Oma osakesalkkuni (suorat sijoitukset + ETF:t) paisui 122 000 euron paremmalle puolen. Tähän kun lisätään noin 140 000 euron asuntosalkku (oma pääoma) ja käteinen & muut tilpehöörit (n. 28 000 €), saadaan nettovarallisuudeksi mukavan pyöreästi n. 290 000 euroa. Hitaasti, mutta vakaasti lähestyy seuraava eli 300 kilon rajapyykki!

Sen verran hilpeästi tuo joulupukki rallatteli, että en usko kovin hurjaan ns. tammiralliin eli kurssien merkittävään nousuun tammikuun aikana. Jonkin verran kotimaisten osakkeiden osalta osakesäästötilien avautuminen varmasti näkyy ostolaidoilla, mutta pelkään pahoin veret seisauttavaa korjausliikettä, joko perinteisen helmidipin merkeissä tai viimeistään kesän kynnyksellä osinkokiiman laannuttua. Näinpä suunnitelmissa on keventää salkkua tammikuun aikana seuraavasti:

  • Hoivatilojen osakkeet ovat menossa myyntiin ostotarjouksen myötä. Tästä kuittaan 3 200 euroa.
  • Pari hassua FANG-osaketta (oikeasti vain kaksi, 1 kpl Amazon ja 1 kpl Alphabet) lihoiksi, markkina-arvo noin 2 800 €. Nämä päätyivät OP-salkkuun jonkun kampanjan myötä ja koen, että ovat nousseet tarpeeksi (n. 30 %).
  • OP tuotto-osuudet irtisanoin jo vuosi sitten ja niistä pitäisi jo huomenna kilahtaa tilille koko pääoma eli 5 000 €

Yhteensä näistä kertyy noin 11 000 €. Koska käteinen ei tuota juuri mitään, kiikarissa on jo seuraava kohde rahoille, josta kenties lisää myöhemmin. Uutta sijoituskämppää ei kuitenkaan ole kiikarissa, sen verran pitää mahdollisia tuttuja lukijoita rauhoitella 😉

Muuten suuria muutoksia ei ole tiedossa. Nykyisessä työprojektissani jatkan näillä näkymin ainakin kesälomiin saakka, joten hyvässä lykyssä ”kolmesatasia” pääsen kilistelemään kevään korvilla tai huonossa lykyssä vasta syssymmällä. Mutta väliäkö tuolla, luvut ovat vain lukuja ja tärkeintähän on nauttia matkasta. Riemukasta uutta vuotta 2020! 🎉

4 vastausta artikkeliin “300 kilon rajapyykki lähestyy

  1. En kyllä ymmärrä miten OST:llä olisi yhtään mitään vaikutusta Suomi osakkeiden hintoihin (pl. epälikvidit osakkeet).

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.