Osakkeet

Amer Sportsin myynti varmistui – voitot sijoitusasuntoon

Viime perjantai oli jännä päivä uutismielessä, sillä puolilta päivin saimme tietää Juha Sipilän hallituksen jättäneen eronpyyntönsä. Vaikka itse olinkin hiihtolomalla koko männäviikon, maltoin silti hieman vilkuilla Kauppalehden uutisfiidiä. Kiinnostuksen kohteena ei ollut sote-farssi vaan Amer Sportsin ostotarjouksen läpimeno. Edellisenä päivänä kun yhtiö oli tiedottanut ettei enää jatka tarjousaikaa, joka tarkoitti joko sitä, että ostajataho oli saanut tarpeeksi (> 90 %) suuren osuuden kerättyä tai että vaaditun osuuden kerääminen ei tulisi onnistumaan.

Amer_Sports_Logo_tp

Puoli yhden maissa tulikin sitten pörssitiedote, että Anta Sportsin johtama sijoittajakonsortio on saanut kerättyä n. 94 % osuuden tarjouksen tueksi. Lopullinen tiedote asiasta on tulossa tiistaina 12.3., mutta käytännössä kauppa on tältä erää taputeltu. Amerin kurssikin singahti saman tien joitain senttejä vaille tarjoushintaan (40 euroa / kpl).

Oikeasti tämä Amer-diili ei ole kovin merkittävä omalle salkulleni. Omistan tosiaan vain 50 kpl Amerin osakkeita eli tilille on tupsahtamassa 2 000 euroa miinus verot. Ostin lappuset alun perin n. 23 e/kpl, joten tuotto on toki ihan rapsakka n. 70 %. Lähinnä kyse on siitä, että ostotarjouksen tultua julki, sitä jotenkin asennoituu jo saamaan myyntitulot ja diilin peruuntuminen olisi tietty pettymys. Toinen aspekti on se, että ostin Ameria aikoinaan myös tyttäreni salkkuun ja kivahan sitä on tehdä tiliä myös muksullekin 🙂

Sinänsä tämä Amer-diili oli kutakuinkin varma keissi jo parin kuukauden ajan, sen verran tarkkaan ostajakandidaatin taustat on mediassa pengottu ja osakekurssikin on sitä jo pitkään heijastellut. Mutta kuten Baswaren Tradeshiftiltä saama ja hiljattain kariutunut ostotarjous osoittaa, lupaavaltakin kuulostavat diilit saattavat peruuntua.

Moni sijoittajakollega pohtii parhaillaan mihin laittaisi Amer-hillot poikimaan seuraavaksi. Nykyisessä markkinatilanteessa tämä onkin visainen pähkinä pohdittavaksi. Minulla tätä ongelmaa ei nyt ole, sillä saan helposti nämäkin eurot upotettua uusiin asuntosijoituksiini, joista neljännen yksiön toiseksi viimeinen maksuerä erääntyy aprillipäivänä.

Löytyykö sinunkin salkustasi Amer Sportsin osakkeita? Mitä aiot tehdä myyntivoitoilla?

Yksi vastaus artikkeliiin “Amer Sportsin myynti varmistui – voitot sijoitusasuntoon

Kommentointi on suljettu.