Listautumisannit · Osakkeet

Micronit myyntiin ja tilitoimistoa tilalle!

Sijoitin viime kesäkuussa hellepäissäni puolijohdevalmistaja Micron Technologyyn, joka valitettavasti osoittautui vähintäänkin huonoksi ajoitukseksi. Tuolloin $50 tienoilla pyörinyt osakekurssi puolittui vuodenvaihteeseen mennessä. Otin tappiot ulos sopivalla hetkellä, mutta ostin onneksi lappuset takaisin ja päätin viime viikolla luopua niistä hintaan $43,50 / kpl kun osake pomppasi miltei 10 % kohtalaisen tulosraportin myötä.

micron-technology_416x416

Voi hyvin olla, että pitkässä juoksussa Micron on hyvä sijoitus, megatrendit kuitenkin puolella ja arvostus edelleen edullinen, mutta meikäläisen pörssimahalle selvästi liian volatiili osake näin kauppasotien ja taantumapelkojen ristitulessa. Tästä amerikanseikkailusta tuli takkiin lähemmäksi tuhat taalaa, mutta itku ei tunnetusti markkinoilla auta – siispä nokka taas kohti uusia pettymyksiä & saavutuksia!

o o o

Mehevän päiväpompun lisäksi myyntiaikeitani kasvatti pitkästä aikaa lupaavalta kuulostava listautumisanti. Kuten sijoitusblogosfäärissä liikkuvat jo todennäköisesti tietävätkin, tilitoimisto Aallon Group Oyj on juuri tänään aloittanut First North -listautumisannin. Skippasin aikoinaan tilitoimisto Talenomin listautumisannin, josta myöhemmin muodostui jonkinmoinen pörssikomeetta. Vaikka tiedostamattani yritän tässä varmasti paikata tätä hutia, Aallon Group tarjoaa objektiivisestikin kohtalaisen harvinaisen mahdollisuuden sijoittaa defensiiviseen tilitoimistoalaan.

aallon_ipo_esite
Aallon lähestyi potentiaalista sijoittajaa myös perinteisen brosyyrin avulla. Tykkään, vaikka melkein diginatiivi olenkin!

Kuten kanssabloggarit Omavaraisuushaaste ja Rahamiäs jo kirjoittelivatkin, luvut näyttävät viime aikojen listautujiin verrattuna jopa edulliselta. Jossain määrin kuulostaa jopa hieman liian hyvältä ollakseen totta – joten kannattaa tehdä omat tutkimukset listautumissivulta aloittaen sudenkuoppien välttämiseksi!

En ole vielä päättänyt merkintäsummaa (minimi 150 kpl, joka tekee 6,60 € / kpl listautumishinnalla 990 €), mutta todennäköisesti laitan hiemaan ekstraa likoon todennäköisen ylimerkintäleikkurin vuoksi.

Mikäli kiinnostaa lähteä mukaan tilitoimistobisnekseen, kannattaa tehdä se viimeistään perjantaina 29.3. klo 16 mennessä, sillä pikkulinnut kertovat ylimerkinnän olevan tuloillaan ja anti todennäköisesti keskeytetään ennenaikaisesti. Merkintä ei valitettavasti onnistu Nordnetin kautta (mikä minusta olisi varsin näppärää), vaan lirpakkeet tulee täyttää Alexander Corporate Financen portaalissa.

Disclaimer: Ethän tee myynti- tai merkintäpäätöksiä näihinkään yrityksiin liittyen tämän jutun pohjalta. En ole ammattimainen sijoittaja ja dokumentoin vain omia sijoituspäätöksiäni.