Asuntosijoittaminen

Kolmas sijoitusasunto vuokrattu!

Helmikuun puolessa välissä rakennusyhtiö vihdoin ilmoitti, että sijoitusasunto nro 3 on valmistumassa aikataulun mukaan ja olisi aika käydä katsastamassa lukaali. Siispä kurkkaamaan työmaalle, mitä aikoinaan tuli ostetttua!

kolmas-asunto.png
Vielä pientä laittoa.. mutta hyvä siitä tulee!

Kyseessähän oli n. 30 neliön kerrostaloyksiö pääkaupunkiseudulla. Rakennustyöt olivat jo pitkällä ja talo näytti pakkasauringossa varsin komealta. Tukijoukkojeni kera kävin karsinan läpi. Vajaan tunnin katsauksessa löytyi muutamia pikkuvikoja, jotka merkkasin ylös puutekaavakkeeseen. Lisäksi otin tietty runsaasti kuvia, jotka päätyivät samana iltana Oikotielle vuokra-ilmoitukseen, jonka olin väsännyt jo pari päivää aiemmin.

Järkeilimme sijoitustoverini kanssa toimia säpäkästi, koska talosta varmasti tulee muitakin vastaavia asuntoja vuokramarkkinoille. Näin itse asiassa kävikin, samasta talosta olemme bonganneet jo pari muutakin ilmoitusta, vaikka talo valmistuu vasta loppukeväästä.

Aluksi kiinnostuneita tipahteli hissukseen, mutta sittenpä tahti kiihtyi ja meilejä, tekstareita ja soittoja tuli useita päivässä. Mitä ilmeisimmin kämppä kiinnosti ja vuokrapyyntö oli kohdillaan. Lukuisista yhteydenotoista huolimatta vuokralaisen valinta oli helppoa: eräs kandidaatti kertoi etsineensä juuri tämän tyyppistä asuntoa ja vuokra hänenkin mielestään kohtuullinen. Nuori, työssäkäyvä henkilö oli valmis vuokraamaan asunnon saman tien, mutta luottotietojen tarkastuksen jälkeen sovittiin kuitenkin tärskyt asunnolle. Onhan se mukavempi nähdä mitä on vuokraamassa 🙂

Vuokrasopimuksessa on nyt nimet alla ja tämäkin asunto meni vuokralle hyvissä ajoin ennen sen valmistumista. Saman tyyppinen temppu tapahtui sijoitusasunto nro 2:n kohdalla. Ilmiselvästi uudet asunnot kiinnostavat, vaikka kovasti sijainnin merkitystä korostetaan sijoitusasuntoa valittaessa. Vuokratuotto tässä kohteessa on n. 4,7 %, mitä voidaan minusta pitää pk-seudun uudiskohteessa ihan kohtuullisena. Kassavirtakin on huolto- ja rahoitusvastikkeen jälkeen positiivinen. Mikäli yhtiö tulouttaa rahoitusvastikkeen, kassavirta jää verojenkin jälkeen hieman plussan puolelle.

Näin sivuhuomiona täytyy hieman ihmetellä, miten ihmiset toimivat vuokra-asuntoa etsiessään. Todella moni laittaa lisätietopyynnön netin kautta ilman mitään taustoitusta. Tämä varmasti toimii jos kämpällä ei ole kysyntää, mutta vähänkään suositumman kohteen kohdalla kannattaa vähän avata tilannetta tai ihan rohkeasti soittaa. Mieluusti ihan itse, eikä laittaa äippää/iskää asialle. Lisäksi vuokranantajillakin on toisinaan muutakin elämää kuin päivystää koneen äärellä. Mutta onneksi liikkeellä on selvästi myös fiksuja & raha-asiat hyvin hoitaneita ihmisiä, jollaiselle on ilo antaa asunto vuokralle!

* Avaa tili Nordnetiin helposti verkkopankkitunnuksilla. Asiakkuuden avaaminen on maksutonta. Säilytys 0 €, pörssikaupat alk. vain 3 €. *

4 vastausta artikkeliin “Kolmas sijoitusasunto vuokrattu!

Kommentointi on suljettu.