Osakeannit

Listautumisinto on tarttuvaa – Remedy pörssiin!

There is no remedy for love but to love more totesi elämäntapafilosofi Henry Thoreau jo toista sataa vuotta sitten. Arvoisa herra Thoreau on toki edelleen oikeassa alkuperäisen teeman suhteen, mutta tuntuu että samat säkeet pätevät nyt ainakin meikäläisen intoon sijoittaa listautujiin: There is no remedy for IPOs but to invest more!

1280px-remedy_entertainment_logo-svg

Tästä vekkulista aasinsillasta pääsemmekin Helsingin pörssin (lue: First Northiin, terveisiä Finanssivalvonnalle!) tuoreimpaan listautujaan eli peliyhtiö Remedyyn. Tekniset tiedot löytyvät tietysti listautumisesitteestä, mutta toistetaan nuo kriittisimmät suureet tässäkin varmuuden vuoksi:

  • Annin koko n. 12 milj. euroa
  • Listautumishinta 5,65 euroa
  • Markkina-arvo näillä spekseillä n. 63 milj. euroa

Minimisijoitus on 150 osaketta (n. 850 €), mutta se on lähinnä teoreettinen. Pörssisykli ja IPO-hype ovat nimittän siinä vaiheessa, että anti tullaan ylimerkitsemään. Todennäköisesti minimipanostuksella jää käteen muutama kymmenen osaketta, kuten kävi mm. Fondian annissa. Kannattaa siis merkitä vaikkapa tuplat tuosta mikäli likviditeetti antaa myöten, mutta samalla muistaa että Sijoittaja-Tursas ei anna tässä blogissa minkäänlaista sijoitusneuvontaa ja luetkin tätä aivan omalla vastuullasi!

Sitten ne mielenkiintoiset seikat Remedyn annista:

  • Insituutioantiin saavat osallistua vai ennalta määrätyt tahot: Taalerin MikroMarkka rahasto ja pääomasijoittaja Accendo Capital. Jännä menetelmä minusta, että määritetään osallistujat etukäteen, vai mitä tuumaatte?
  • Kyseessä on vain ja ainoastaan osakeanti – vanhat omistajat eivät myy. Tämä perinteisesti on hyvä merkki, kun omistajat eivät ole rahastamassa.
  • Toisaalta vanhoilla omistajilla ei ole myyntirajoituksia. Yleensä näitä ruukataan laittamaan, mutta optimisti voisi toivoa että tavoitteena olisi likviditeetin takaaminen – instituutiot kun tuskin heti ovat myymässä.

No entäs sitten se pihvi eli bisnes? Nuoremmille sijoittajatovereille Remedy ei ehkä ole niin tuttu, mutta firma on pyörinyt pelimarkkinoilla jo parikymmentä vuotta. Liiketoimintamallina on ollut alihankkijana toimiminen, josta nyt on tarkoitus nousta ravintoketjussa pari pykälää ylöspäin – tässä luontainen tarve omalle pääomalle.

En ollut erityisen innostunut Next Gamesin annista ja osallistuinkin siihen vain pikavoiton merkeissä. Remedy on sen sijaan kannuksensa jo ansainnut, vakaa ja tunnettu toimija, monen mielestä arvokas suomalainen brändi. Vaikka nykyään arjen taukoihin tähdätyt free-to-play mobiilipelit ovat todella suosittuja, niin jotenkin itse tykkään enemmän kaikessa rauhassa pelattavista PC- ja konsolipeleistä, joiden maailmaan voi uppoutua räntäsateen vihmotessa toukok.. anteeksi marraskuun synkkinä hetkinä 😉

Itse aion osallistua antiin, mutta kuinka pitkällä horisontilla, sitä en vielä ole päättänyt. Remedy sopii meikäläisen sijoitustrategiaan huomattavasti paremmin kuin Next Games, mutta jos kurssi kovasti raketoi IPO:n jälkeen, niin saattaa pikavoitto vetää silti pidemmän korren.

That’s all folks! Anti alkaa huomenna keskiviikkona 17.5. ja voidaan sulkea jo perjantaina 19.5., joten jos mielitte Alan Waken, Max Paynen ja Quantum Breakin kelkkaan, niin kipin kapin merkintöjen pariin vaikkapa torstai-illan päätteeksi annin pääjärjestäjän Alexander Corporate Financen sivuille.

PS: En muuten osallistunut Kamuxin antiin – sen verran runsaasti oli varoitusmerkkejä ilmassa ja eilen kurssikäyrä kurvailikin kohti kaakkoa, Mutta never say never, voihan olla että Kamux tekee vielä Kotipizzat – liika ylimielisyys yleensä kostautuu näissä hommissa.

8 vastausta artikkeliin “Listautumisinto on tarttuvaa – Remedy pörssiin!

Kommentointi on suljettu.