Vaurastuminen

Nettovarallisuus 200 000 euroa – mitäs nyt?

Päivitin hetki sitten salkkuni tilanteen viimeisimpien pörssikurssien perusteella. Ensimmäistä kertaa nettovarallisuuteni nousi 200 000 euron paremmalle puolelle. Koska pyöreät luvut ovat aina kiehtovia, kelataanpa mitä tuolla summalla voisi esimerkiksi ostaa:

Ihan pätevä summa valuuttaa siis. Tosin huomattava on, että varaa olisi vain yhteen näistä esimerkeistä, ei kaikkiin. Se vaatisi jo toista miljoonaa euroa, jonka verran löytyy muun muassa pokeritähti Jens Kyllöseltä. Jens tosin tuumaili uusimmassa Arvopaperissa, että ei hänenkään hilloilla vielä mieleistä kämppää osteta, vaan pitää laittaa raha poikimaan.

bargeldbeispielbild
Nämä 200 000 euroa löysi Saksan tulli, omat varani eivät ole yhtä likvidissä muodossa 😉 Kuva: Kreuzlinger Zeitung

Kaikki on suhteellista ja näin on etenkin rahan kanssa. Parisataa tonnia on yhdelle pikkuraha ja toiselle omaisuus. Itse näen tämän vain yhtenä merkkipaaluna matkalla vaurastumiseen. Otsikon kysymys on tietenkin retorinen, aion jatkaa säästämistä ja sijoittamista samaan tapaan kuin ennenkin. Mutta mitäpä mieltä te lukijat olette, onko 200 000 euroa vielä paljon, vähän vai jotain siltä väliltä? Time to party vai palataanko asiaan puolessa miljoonassa? 🙂

22 vastausta artikkeliin “Nettovarallisuus 200 000 euroa – mitäs nyt?

 1. Onneksi olkoon! Onhan tuo ainakin saavutus, toiset vain unelmoivat raaputtavansa tuollaisen summan arvasta, tuhlatakseen sen sitten johonkin ties mihin. Mielestäni 200 000€ on suuri raha.

  Tykkää

  1. Kiitokset onnitteluista! Onhan tuo ihan tukeva summa. Ehkä tuo vertailu 19 m2 yksiöön ei tunnu vielä kovin pramealta, mutta taitaa enemmän kertoa Helsingin kantakaupungin hintatasosta… 😀

   Tykkää

 2. Onneksi olkoon. Valtava summa rahaa. Seuraavat sadat tuhannet kuulemma tulevat sitten nopeammin kasaan. Omalla kohdallani 200 -> 300 heilahti todella nopsaan. Eli eiköhän sitä kannata odottaa, kunnes rahaa on riittävästi ettei tarvitse enää siitä murehtia. Oma lukuni on tällä hetkellä 771 000 €. Siihen pitää vielä yli tuplata omaisuus, mutta sehän menee ihan muutamassa vuodessa 🙂

  Tykkää

 3. Onhan se iso raha. Mulle. Tuo ois epämääräisenä tavoitteena omistaa sitten kun eläköidyn, periaatteessa pitäisi pystyä säästämään (ja sijoittamaan) mutta saa nyt nähdä millaisia kommervenkkejä elämä tuo eteen.

  Tykkää

  1. Täytyy muistaa, että minulla ei toistaiseksi ole omistusasuntoa, vain sijoitusasuntoja. Eli moni velattoman omistusasunnon omistaja on yhtä varakas. Mutta semi-varakkaitahan tässä ollaan, ei siitä mihinkään pääse 🙂

   Tsemppiä sinullekin säästämiseen ja sijoittamiseen, se palkitsee pitkässä juoksussa!

   Tykkää

 4. Onnea suuresta virstanpylväästä! Mielestäni jokaista noin hienoa pyöreää summaa pitää juhlistaa. Itse ainakin aion kunhan ensimmäinen 100 000 euroa täyttyy joskus. Suomestakin löytyy monia, jotka eivät koskaan pääse lähellekään kyseistä nettovarallisuutta.

  Tykkää

  1. Kiitokset onnitteluista! Jotenkin sitä ei ”uskalla” juhlia kun päähän on iskostunut perisuomalainen ”itku pitkästä ilosta” -ajattelutapa, eli varmasti joku pörssiromahdus iskee ja taas tiputaan alle kahden sadan.. mutta ehkäpä se pitää vain nähdä ostotilaisuutena 😉

   Tykkää

 5. Mitäs nyt?
  Ei mitään. Jatkat samaan malliin. Niin tein itsekin kun 200k € posahti. Tällä hetkellä pari vuotta myöhemmin 340k € kasassa.

  Tykkää

  1. Kiitokset! Näinhän se on, erittäin suhteellista. Isolle osalle maailman väestöstä olisin upporikas. Täällä korkeiden hintojen luvatussa maassa vain pikkuvarakas 🙂 Tsemppiä myös sinulle sijoituksiin!

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.