Off-topic

No tienaako sijoitusbloggauksella jotain?

”Mitään ei ole pakko tehdä, paitsi maksaa veroja (ja aikanaan kuolla pois)”, kuuluu eräs peruspositiivinen kansanviisaus. Näissä merkeissä onkin tässä pari keväistä iltaa tullut vietettyä, eli siis veroehdotusta täydentäen. Suositun kansanhuvin eli verovähennysten tehtailun lisäksi olen kuuliaisena kansalaisena ilmoittanut myös ennakkopidätyksen ulkopuolisia tuloja. Teitä todennäköisesti kiinnostaa näistä momentti Muut ansiotulot, eli tämän blogin myötä tulleet tienestit.

cof
Affiliate-tuloja sen kun vain satelee! Kuva: Sijoittaja-Tursas.

Bloggaamisellahan voi tienata monella tapaa. Yleisimpiä näistä ovat:

 • ns. affiliate-mainonta, eli esim. TradeTrackerin, Googlen tai Amazonin kautta saadut provisiot mainoslinkkien kautta tapahtuneista ostoista tai liideistä
 • yhteistyökirjoitukset, joissa sponsori joko kirjoittaa itse tai pyytää kirjoittamaan jutun tietysti aiheesta, yleensä linkkien kera heidän edustamaansa palveluun
 • sponsorilinkkien upotus omiin kirjoituksiin hakukoneoptimoinnin parantamiseksi

Kokonaan oma lukunsa on sitten jos sattuu bloggamaaan suoraan jonkun yhteistyökumppanin lukuun, jolloin kirjoittelusta saattaa saada jopa kuukauspalkkaa.

Mutta asiaan. Viime vuonna sain tosiaan ensimmäistä kertaa rahallista tuloa tämän blogin tiimoilta. Kirjauduin syksyllä TradeTrackeriin, jonka kautta olen lisäillyt kirjoituksiin Nordnetin ja TradeTrackerin omia affiliate-linkkejä. Muitakin kampanjoita olisi ollut tarjolla, mutta en ole kokenut niiden sopivan blogiini tai omaan arvomaailmaani. Lisäksi tuossa oikealla komeilee Nordnetin pystybanneri.

Valitettavasti TradeTracker-yhteistyö ei ole ollut kovin tuottoisaa. Viime vuoden aikana blogini kautta syntyi vaivaiset 3 kpl liidejä Nordnetiin. Liidillä tarkoitetaan ymmärtääkseni tässä yhteydessä sitä, että joku on avannut asiakkuuden Nordnetiin affiliate-linkin kautta. Joka tapauksessa, liidistä maksetana 16,25 euroa kipale ja kun tähän lisätään uuden julkaisijan 10 euron alkupalkkio, minulle tilitettiin kokonaiset 60,25 euroa. Ei erityisen rahakasta touhua!

Yritin loppuvuodesta myös ympätä mukaan Googlen AdWordsia ja Amazon Affiliates -linkkejä, mutta kummatkin osoittautuivat hankaliksi, sillä ainakin AdWords olisi vaatinut JavaScript-muotoisen skriptin upotusta blogiin, jota taas WordPress.com-alusta ei tietoturvasyistä salli (ainakaan tässä halpisversiossa). Olettaisin, että tähän löytyy ainakin jotain maksullisia kiertoteitä? Amazonin kanssa tuli jotain muita teknisiä ongelmia, enkä oikein löytänyt mitään vimpaimia, joita olisin halunnut mainostaa.

Onneksi suora affiliate-yhteistyö oli sitten astetta tuottoisampaa. Näistä bloggarit eivät yleensä hirveästi huutele, enkä minäkään kehtaa suoraan nimiä / tahoja mainita. Diilejä kuitenkin oli yhteensä 2 kpl ja kummatkin olivat linkin upotuksia itse kirjoittamaani juttuun. Näistä maksettiin könttäkorvauksia yhteensä 600 euroa. Tämä jo vähäsen lämmittää mieltä, eikö? 🙂

Yhden näistä palkkioista laskutin Ukko.fi-laskutuspalvelun kautta, jolloin sain ennakkopidätyksen hoidettua heidän kauttaan. Toisaalta Ukko vetää välistä n. 15 euron palvelumaksun. Toinen maksu hoidettiin PayPalin kautta ja TradeTrackerin tilitykset saapuvat pankkitilille suoraan bruttona, joista kummastakin maksan siis verot jälkikäteen.

Lisäksi minulle tarjottiin vieraskynäkirjoitusta erääseen pokerisaittiin liittyen, josta kohteliaasti kieltäydyin, vaikka tarjottu palkkio olisi ollut ihan asiallinen. Teksti oli sen verran paksua, etten millään muotoa olisi voinut sitä allekirjoittaa!

Täytyy kyllä myöntää, että aika laiska olen ollut blogin ns. monetisoinnin eli rahastuksen suhteen. Ahkerammalla tyrkyttämisellä ja verkostoitumisella jäisi varmasti enemmän viivan alle tässäkin touhussa.

Ansiotuloja kun blogipalkkiot ovat, niin nettotulot määräytyvät oman veroprosentin mukaan. Itse pulitan palkkatuloistani n. 30 % veroa, joten omaan kouraan päätyy vain n. 70 %. Kannattaa kuitenkin muistaa vähentää ensin bloggauksesta muodostuneet kulut, itselläni näitä olivat WordPressin vuosimaksu (n. 15 e) ja sijoittajatursas.com-domainin rekisteröintimaksu (n. 18 e). Joka tapauksessa, nettona blogitulosaaliini pyörii 400-500 euron tuntumassa.

Sanomattakin lienee selvää, että enhän minä moisten summien takia tätä blogia kirjoittele, mutta jotenkin se pienikin sivubisnes piristää mieltä. Päämotivaatio tähän touhuun kuitenkin löytyy mukavista kävijäluvuista (n. 5 000 sivulatausta / kk keskimäärin) sekä mielenkiintoisista kommenteista ja yhteydenotoista. Kiitos ja kumarrus teille arvon lukijat taas kerran!

Jos kuitenkin madonluvuista huolimatta innostuit TradeTrackerin affiliate-mainonnasta, niin rekisteröidy toki tämän linkin kautta*, niin saa Tursaskin taas hieman provisiota leivän päälle 😛

Teen myös edelleen mielelläni yhteistyötä järkevien projektien merkeissä. Jos siis kaipaat edullista näkyvyyttä sijoittajayhteisössä, ota ihmeessä yhteyttä, kunhan kyseessä ei ole uhkapelit tai muu moraalisesti arveluttava toiminta. Aurinkoista kevättä!

8 vastausta artikkeliin “No tienaako sijoitusbloggauksella jotain?

 1. Blogilla tienaisi ihan erilailla, jos mainostaisi pikavippejä ja pokeripelejä. Kateeksi käy niitä, joilla on pokeriaiheinen blogi – varmaan tienaavat elantonsa sen mainostuloilla. 😀

  Tykkää

 2. Kiitos avoimuudesta! Tämä oli ensimmäinen kerta, kun näin selviä numeroita bloggaajan tuloista ja menoista.

  Tykkää

 3. Juu kyllä tässä hetki vielä mainostuloilla menee ennenkuin vaurastuu. Ensi vuonna täytyy varmaan itsekkin täytellä 20€, vai mitä nuo nyt olikaan, mainostuloiksi. Lähettävät niitä tuolta tradetrackeriltä niin innoissaan, että ensimmäinen 20€ katosi, kun ei ollut tilinumeroa ilmoitettu. Ja sitten totesivat, että puljun entinen pitäjä lähti lätkimään ja voin koittaa ottaa yhteyttä. No ei vastannut. 😀

  Tykkää

  1. TradeTrackerilla tosiaan oli jotain omistajavaihdoksia ja muuta puljausta. Onneksi ei omiin maksuihin vaikuttanut, kun taisin aloittaa juuri vaihdoksen jälkeen, mutta pitää tosiaan olla tarkkana noiden tilitietojen yms kanssa.

   Tykkää

 4. voin lyoda vaikka vetoa etta veroa maksat about 41% noista lisatuloista. jos nyt maksoit 30% kaikista tuloista niin ennen lusatuloja maksoit kaikista tuloista varmaan 29.7% veroja. jokainen tienattu lisaeuro nostaa samalla vanhojen tulojen veroja. lisaapas nuo tuohon laskelmaasi.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.