Asuntosijoittaminen · Rahastot

OP-Vuokratuotto ulosmaksu 2017: 2,08 %

Sijoittaja-Tursaan seikkailut OP-Vuokratuotto -rahaston kanssa lähestyvät loppuaan. Kuten joulukuussa kerroin, päätin lunastaa osuuteni vaatimattoman tuoton takia. Lunastus kuitenkin kestää vähintään kvartaalin, joten pääsin vielä ”nauttimaan” viime vuoden tuloksesta ulosmaksun muodossa.

vuokratuotto-2017.jpg

Osuudenomistajien kokouksen (jossa en koskaan käynyt) päätöksen mukaan rahasto maksaa tuotto-osuutta 2,56 euroa per osuus, prosentteina 2,08 %. Oman vajaan 300 osuuden potin perusteella tuo tekee n. 728 euroa bruttona, nettona n. 510 euroa. Osuuksien tämän hetken markkina-arvoon (35 099 euroa) suhteutettuna aika heikko suoritus minusta. Norwegian-pankistakin saisi kutakuinkin saman tuoton ilman riskiä taikka karensseja.

Purnauksesta huolimatta olen kuitenkin tyytyväinen tilanteeseen. Joulukuussa kun tiedustelin olenko oikeutettu vuoden 2017 tuottoon, sain vain ympäripyöreitä vastauksia tyyliin ”jos rahastoyhtiö toteuttaa lunastuksen osuudenomistajien kokouksen jälkeen”. Ymmärrän toki miksi homma menee näin, mutta kun kerran rahastossa on 3-6 kk pitkät lunastusajat, niin on hiukan mielivaltaista sattuuko lunastus osumaan sopivaan saumaan vai ei. Osakesijoituksiin tottuneena ei kovin läpinäkyvää sanoisin.

Sittenpä voinkin siirtyä odottelemaan huhtikuuta ja rahastolunastuksen toimeenpanoa. Kuun puolivälissä nimittäin erääntyy kolmannen sijoitusasuntoni toinen maksuerä ja kuun lopussa viimeinenkin erä (kummatkin yht. n. 20 k€). Kun lopputilitys on tehty, voin laskea sijoituksen lopullisen tuoton, joten pysykää kanavalla!

* Aloita helppo kuukausisäästäminen *

PS: Tämä sattuikin olemaan blogini 100. kirjoitus! Aika monta näitä on tullut rustailtua tässä reilun parin vuoden aikana. Toki moni bloggari on ollut paljon ahkerampi, mutta ole pyrkinyt n. kirjoitus / viikko -tahtiin, joka tuntuu minulle sopivan.

2 vastausta artikkeliin “OP-Vuokratuotto ulosmaksu 2017: 2,08 %

Kommentointi on suljettu.