Osakkeet

Jänistin: Myin Twitterit (TWTR)

Perjantai-iltana pokka petti. Kuten tiedätte, ostin Twitterin osakkeita kesäkuun puolessa välissä Microsoftin LinkedIn-kaupan innoittamana. Toki seuraan salkkuani muutenkin vähän liian aktiivisesti, mutta Twitterin kurssia päädyin vilkuilemaan ihan jatkuvasti, monta kertaa päivässä. Ei erityisen rentouttavaa puuhaa.

Miksi juuri Twitteriä kyttäsin, olinhan ostanut paljon muitakin osakkeita ennen Brexitiä ja sen jälkeen? Twitterin osakkeen arvo on pitkälti spekulaatiota, itse firmahan on aina tuottanut ja tuottaa edelleen tappiota. Toki sillä, miten paljon tappiota tulee, on ollut vaikutusta kurssiin, mutta pääasiallinen vaikutin tuntuu olevan ostospekulaatiot ja markkina-arvoon perustuvat vertailut muiden some-palveluiden kanssa.

Näin ollen kurssi heilahtelee uutisten ja analyysien mukaan aika rajusti. Twitter ei myöskään maksa osinkoa, joten ainoa palkkio mitä osakkeen omistamisesta saa, on mahdollinen myyntivoitto sitten joskus. Viimeinen niitti oli Forbesin analyysi Twitterin markkina-arvosta. Tulos oli tyrmäävä: 1,1 mrd dollaria, eli noin kymmenes nykykurssin mukaisesta arvostuksesta.

Luovutan. Minulla ei ole asiantuntemusta arvoida tämän tyyppisen yrityksen taikka osakkeen oikeaa arvostusta. Lisäksi näin reipas volatiliteetti ei selvästikään sovi meikäläisen mielenlaadulle. Voi hyvin olla, että kurssi vielä ampaisee taivaisiin – tai sitten ei. Sijoitusstrategiaani näin spekulatiiviset ostokset eivät sovi, olisi pitänyt se tajuta jo aiemmin.

Myin osakkeeni (150 kpl) 17,20 dollarin kappalehintaan. Alun perin ostin osakkeet hintaan $ 16 / kpl, joten onneksi hieman voitolle tästä jäin kuitenkin: palkkioiden ja verojen jälkeen ehkä n. satasen verran. Ei paljoa, mutta toki ihan hyvä tuotto parin viikon sijoitukselle. Tarinan opetus olkoon se, että ainakin minun on parempi pysytellä vakaan kassavirran omaavissa, osinkoa maksavissa yrityksissä.

Mitäs tästä tuumaatte? Hannasinko turhaan alkumetreillä vai tulinko vain järkiini?

3 vastausta artikkeliin “Jänistin: Myin Twitterit (TWTR)

 1. Tulit järkiisi. Mielenrauhalle ei ole mahdollista asettaa hintaa. Mitä jos olisit tehnyt lopulta vaikka 500€ voittoa mutta hermosi olisivat riekaleina? Aika suuri hinta tuosta 🙂

  Tykkää

  1. Niinpä. Tosin vähän oon sitä mieltä, että enemmän upsideä tuossa on kuin laskettelun mahdollisuutta. Hyvällä flaksilla voisi vaikka tuplaantua markkina-arvo.

   Mutta pitää pystyä erottamaan sijoittaminen ja spekulointi, toinen kun on sitä lyhyen ja toinen pidemmän tähtäimen toimintaa 🙂

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.