Osakkeet

Brexit- ja muut kesätankkaukset (16 k€!)

Joskus sitä yllättyy itsekin omista touhuistaan. Otin tätä postausta varten listauksen Nordnet-salkkuni ostoista kesäkuun ajalta:

kesätankkaukset

Tuli sitten upotettua reilut 16 tonnia markkinoille! Nyt voisi olla hyvä päästää ostosormi jo kesälomille. Käydäänpä läpi mitä on tullut ostettua:

 • Brexit-tankkaukset (AMEAS, SAMAS, RAIVV ja MUV2): 5600 €
 • Pre-Brexit kuopassa tehdyt tankkaukset (CAV1V, LAT1V, TELIA1, ALV, TWTR, SAMAS, NKE): 10 600 €
 • Kuukausisäästöt ETF:iin (IS3N, DXET, SXR8, SXR1): 600 €

Näistä Caverionit (CAV1V) ehdin jo myydä. Lisäksi myin ennen Brexitiä osan Nordean osakkeistani, kaikki Fortumit sekä  suurimman osa Superrahastoista. Myyntejä kesältä on kertynyt tähän mennessä yhteensä 8300 euroa. Tasapainottavat hieman ostohysteriaani, netto-ostoja onkin kertynyt vain n. 8000 euroa. Joka tapauksessa varmaankin aktiivisin salkkukuukauteni tähän asti.

Esittelyä ja analyysiä varsinaisista ostoista:

 • Allianz (ALV): Saksan suurin ja kaunein vakuutusyhtiö maksaa anteliasta osinkoa (n. 6 %) ja tekee toivottavasti niin jatkossakin. Tankkasin osaketta hieman lisää, kun kurssi kyykkäsi alkuperäisiin ostohintoihin.
 • Amer Sports (AMEAS): Kotimaasta ponnistava urheiluvälinefirma on ollut analyytikkojen suosikki jo pitkään. Kurssikäyrä on kieltämättä kaunista katseltavaa. Päätin napata pienen erän kun nyt pitkästä aikaa dippasi kunnolla.
 • Lassila & Tikanoja (LAT1V): Hieman defensiivistä kotimarkkinaosuutta salkkuun. Asema Suomessa hyvä ja kierrätyksessä (nykyään trendikkäästi kiertotalous) on pientä pöhinää ilmassa.
 • Nike (NKE): Sporttivaatejätin osake on tippunut toistakymmentä prosenttia puolen vuoden sisään ja useampikin analyytikko on kehoittanut ostamaan. Pitkällä tähtäimellä vahvat brändit tuppaavat pärjäämään. Osinkotuotto vaatimaton (n. 1 %), mutta nousupotentiaali merkittävä.
 • Munich Re (MUV2): Baijerissa päämajaansa pitävä maailman merkittävin jälleenvakuuttaja, eli vakuutusyhtiöiden vakuutusyhtiö. Maksaa tukevaa osinkoa (n. 5 %). Näkymät tosin heikentyneet ja kurssi tippunut. Tuplasin omistukseni, sillä uskon Munichin säilyttävän asemansa, vaikka jälleenvakutusalan kokonaiskakku hieman pienentyisikin.
 • Raisio (RAIVV): Margariineista tunnetulle konsernille sovitellaan jo kotimaisen osinko-aristokraatin viittaa, tarkoittaen että osinko on noussut jo melkein 10 vuotta putkeen. Raisio tuskin ihan immuuni on Brexitille, mutta koin dipin nyt tilaisuudeksi napata salkkuuni potentiaalinen laatuyhtiö. Ensimmäinen elintarvikealan sijoitukseni, joten hyvä myös hajutuksen kannalta.
 • Sampo (SAMAS): En tajunnut lähteä Sammon kelkkaan aikoinaan, mutta nyt nappasin kahdessa erässä tätä suomalaista osinkoaatelia edustavaa vakuutus-pankki-jättiä. Sampo ei ole erityisen edullinen, mutta laadusta pitää maksaa. Tavoitehinnat kuitenkin pyörivät neljänkympin tuolla puolen, joten nousuvaraa pitäisi löytyä.
 • Telia (TELIA1): Skandaaleissa ryvettynyt, mutta toivottavasti pikkuhiljaa kuiville pääsevä teleoperaattori. Osinko on tippumassa Euraasia-toimintojen myynnin jälkeen, mutta siitä huolimatta mielestäni aliarvostettu osake. Omistin alun perinkin Teliaa, mutta tankkasin nyt lisää.
 • Twitter (TWTR): Arpalappu mahdollisen yritysoston varalle, kts. tarkemmin oma postaus aiheesta. Välillä kyllä hirvittää omistaa firmaa joka ei ole koskaan tehnyt voittoa, mutta joskus pitää ottaa vähän riskiä.

Toistaiseksi ostot ovat osoittautuneet ihan hyviksi, vaikken kovinkaan montaa ihan dipin pohjalta onnistunut kalastamaan. Viikko on tosin aivan liian lyhyt aika analysoida mitään, odotan mielenkiinnolla miten salkun uudet tulokkaat pärjäävät.

Ihan kaikkea toivomaani en saanut dipistä ongittua. Käänneyhtiöksi kehuttu Martela jäi parinkymmenen sentin päähän ostotoimeksiannostani. Orionin perään myös haikailin, mutta mielestäni yliarvostettu osake ei tippunut tarpeeksi alas tankkausta varten. Ensi kerralla sitten!

Mitä mieltä olet kesätankkauksistani? Onko joukossa kenties jotain firmoja, joihin et itse olisi sijoittanut?

7 vastausta artikkeliin “Brexit- ja muut kesätankkaukset (16 k€!)

 1. Astetta isompia ostoja! Mielenkiinnosta kyselen, kun kauhean monella muulla ei näy Munich Re:ä Suomessa salkuissa, että miten olet suunnittelut osinkoverojen palautuksen haun? Teetkö hakemukset ulkomaiden veroviranomaisille kerran vuodessa vai miten? Itse aloitin Munich Re:n sijoittamisen vasta tänä vuonna ja mietin, jaksanko joka vuosi hakea osinkoja Saksasta joka vuosi vai täytänkö vaikka esim. 3 vuoden osingot kerrallaan.

  Tykkää

  1. 4 vuotta takautuvasti sieltä tietääkseni voi hakea niitä ja näin ajattelin tehdä. Eli 4 vuoden välein köntissä.

   Aluksi mietin maksaako vaivaa, mutta nyt näitä saksalaisia osinkoja alkaa olla jo sen verran, että varmaan jo kannattaisi vaivautua 🙂

   Tykkää

  1. Itsekin yllätyin miten nopeasti dipistä noustiin. Ajattelin että ehdin tässä viikon mittaan kalastella usesampaankin otteeseen. Mutta tiistaina nousi sellaista vauhtia, että jätin väliin.

   Minulla lähti vähän mopo käsistä, en ollut suunnitellut ihan näin rankkaa tankkausta. Mutta ainakin toistaiseksi olen tyytyväinen. Paitsi Allianziin, joka ei ole toipunut dipistä kunnolla.. mutta ehkäpä sekin sieltä vielä nousee.

   ”Valitettavasti” pelkään että tämä dippi tuskin jää ainoaksi, joten etköhän sinäkin vielä ehdi kalastelemaan tässä loppuvuoden aikana!

   Tykkää

 2. Hyvä pointti! Strategiani on ostaa osakkeita / rahastoja pitkällä tähtäimellä. Silloin kaupankäyntikulujen merkitys jää pieneksi. Toki matkalle on mahtunut pari virheinvestointia tai muita lyhyeksi jääneitä omistuksia, mutta suurin osa ostamistani arvopapereista on yhtä salkussani.

  Mutta kysymyksestäsi inspiroituneena otin Nordnet-salkustani listauksen koko sen olemassaoloajalta, eli 1.1.2011 alkaen. Ostoja on ollut 117 kpl ja myyntejä 18 kpl. Ostoista n. 50 kpl on maksuttomia ETF-kuukausisäästöjä ja kymmenkunta lähes maksuttomia Superrahasto-tapahtumia. Vuodelta 2015 näköjään olen maksanut n. 130 euroa kaupankäyntipalkkioita.

  En osaa laskea minkä verran maksut syövät tuottoa, kun tälläiselle enimmäkseen osta ja pidä -salkulle on vaikea laskea vuotuista tuottoa, ellei sitten osinkoja vain laske. Joka tapauksessa kotimaisten arvopaperien osalta en ole huolissani maksuista. Ulkomaisten osalta Nordnet on kyllä todella tyyris (15 e / tapahtuma), pitäisi varmaan harkita niiden siirtämistä OP:n ja kuitata maksut bonuksilla.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.