Kaupallinen yhteistyö · Vaihtoehtoiset sijoitukset

Takaisin kryptomarkkinoille!

Kun kryptovaluuttakupla oli kuuma pari vuotta sitten, myin lähestulkoon kaikki bitcoinit ja muut kryptovaluutat. Ja upotin ne suohon, mutta se on oma tarinansa. Vaikka uskoisin kryptohuuman olevan pääasiassa takana päin, niin virtuaalivaluutat ja lohkoketjut ylipäätään ovat mielestäni vakiinnuttaneet asemansa yhtenä omaisuuslajina, jolla on omat hyvät ja huonot puolensa. En oikein osaa perustella itselleni, miksi hyvin hajautetussa salkussa ei olisi ainakin pientä kryptopositiota.

Päätin suorittaa ostot tällä kertaa uuden Northcrypto-palvelun kautta. Kyseessähän on supisuomalainen (noh, turkulainen 😏) firma ja rekisteröitynyt Finanssivalvonnan kautta virtuaalivaluuttojen tarjoajaksi. Varat ovat siis yhtä turvassa kuin muillakin vastaavilla välittäjillä.

Rekisteröitymissivulle pääset tästä linkistä ja prosessi sujuu kuten verkkopalveluissa yleensäkin, täytät perustiedot ja keksit salasanan. Seuraavaksi pitääkin sitten ladata tilille euroja. Se onnistuu klikkaamalla euro-rivin plus-nappulaa.

Tämän jälkeen tulee vahvistaa pankkitili rahanpesun estämiseksi. Käytännössä syötät siis sen pankkitilin IBAN-numeron, josta aiot lähettää euroja. Tämän jälkeen saatkin ohjeet rahojen lähetykseen. Vastatilinä on ainakin tämän jutun kirjoitushetkellä saksalaisen pankin tili. Sitä ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä IBAN-siirto euroalueen pankkiin toimii lähestulkoon yhtä simppelisti kun kotimainenkin pankkisiirto.

Tilisiirrot ovat nykyään aika nopeita, mutta yleensä päivä menee rahojen siirtyessä. Kun operaatio on valmis, sähköpostiin kilahtaa vahvistus siirrosta. Itse siirsin Northcryptoon 500 euroa, jonka jälkeen kaupankäyntisivu näyttää tältä:

Varsin simppeliä. Päätin ostaa hiukkasen Litecoinia, sillä ns. altcoineilla (eli muilla virtuaalivaluutoilla kuin bitcoinilla) voi olla isompi arvonnousupotentiaali. Tai sitten ei, mutta hajautus on aina hyvästä. Laitetaan puolet potista Litecoiniin:

Northcrypton kaupankäyntiliittymä on erittäin pelkistetty ja selkeä. Kokeneemmat kryptoharrastajat saattavat kaivata limiittihintoja ja muita hienouksia, mutta useimmille meistä selkeys on parempi. Heiltä löytyy myös appsit luuriin, joita en itse ole testannut, mutta todennäköisesti ovat vähintäänkin yhtä helppokäyttöisiä.

Loput potista menköön vanhaan kunnon bitcoiniin. Vaikka yksikköhinta huitelee nykyään kymmenen tuhannen euron tietämillä, murto-osia voi ostaa helposti sadastuhannesosaan asti.

Itse laitoin loput eurot menemään myyntidialogin puolelta, jolloin ei tarvitse haarukoida sopivaa BTC-summaa. Kaupankäyntikulut ovat 1 %, joka on sisällytetty kursseihin ja näytetään ennen kaupantekoa (ja myös sen jälkeen).

Lopuksi voidaankin tarkastella saldonäkymästä, että virtuaalikolikot ovat päätyneet tilille. Bitcoineja irtosi hiukan pyöristettynä huimat 0,025 BTC, ei ole halpaa ei!

Huom: Jos aiot säilöä virtuaalivaluuttaa pidempiä aikoja (et siis tee kauppaa niillä), niin kannattaa siirtää ne omaan lompakkoon. Kirjoittelin tästä ohjeen pari vuotta sitten käyttäen Exodus-lompakkoa ja perusajatus on edelleen ajankohtainen.

Aiemmin olen ostanut kryptosalkkuuni hiukan Ethereumia (1 ETH), XRP:tä alias Rippleä (1000 XRP) ja Binance Coinia (~20 BNB). Nämä olkoon oma moonbagini siltä varalta, että kryptot syystä tai toisesta lähtisivät taas raketoimaan 🚀🤑

Tämä oli itselleni ensimmäinen kokemus Northcryptosta ja suosittelen palvelua esimerkiksi heille, jotka haluavat sijoittaa kryptovaluuttoihin mahdollisimman helposti ja yksinkertaisesti. Asiakaspalvelu vastaa suomeksi ja heiltä saa apua tarvittaessa 👌

Vastuuvapauslauseke: Virtuaalivaluutat ovat erittäin riskipitoisia sijoituksia, eikä tätä artikkelia tule pitää sijoitussuosituksena. Juttu on tehty yhteistyössä Northcrypton kanssa ja sisältää affiliate-linkkejä, mutta em. sijoitukset tein omilla varoillani.