Osakkeet

Kymppikerhoon viikossa koronan myötä

Koronasta kuoriutui se pelätty musta joutsen. Aluksi näytti, että selvitään säikähdyksellä, mutta sitten virus loikkasi länsimaihin ja sitä myötä pörssitkin saivat tartunnan, eikä omakaan salkkuni ollut sille immuuni. Otsikon sanaleikillä viittaankin nyt viime viikon salkkukehitykseen, joka hiukkasen kirpaisee.

kymppikerho

Eli reilun kymppitonnin verran ja noin -10 % laihtui osakesalkku viikossa, jopa hiukan enemmän kuin Helsingin pörssin indeksi. Tässä tilanteessa helpottaa oloa salkun vahva asuntopainotus, sillä niiden arvoa ei noteerata päivittäin tai edes kuukausittain. Tietty jos tällä viikolla olisin kämppiä myymässä, niin saattaisi se jotain vaikuttaa, mutta menee akateemisen arvailun puolelle.

Joka tapauksessa, vaikka isohko summa onkin, niin ns. Excel-rahasta puhutaan, sillä en ole pistämässä salkkua sileäksi. Ihan laakerellani en kuitenkaan ole levännyt, vaan seuraavia toimenpiteitä olen tehnyt:

 • Myin sykliset SSAB:n teräsosakkeet salkusta tiistaina hintaan 2,83 e / kpl
 • Ostin tilalle defensiivisen tuntuista Terveystaloa (vähän liian aikaisin) hintaan 11,68 e / kpl
 • Marimekkoakin tankkasin pienen satsin keskiviikkona hintaan 32,90 e / kpl -17 % dipin jälkeen
 • Perjantaina kun en enää tiennyt mitä ostaa (paljon ehdokkaita), niin päädyin laittamaan 500 euroa Super.. anteeksi, Indeksirahasto Ruotsiin.

Nyt ollaan sen verran reilussa korjausliikkeessä, että indeksin osto on mielestäni fiksua. Helpottaa myös päätöksentekoa ja kulut pysyvät pieninä. Toki on täysin mahdollista, että tässä vielä lasketellaan pitkälle kesään, jonka takia pidän kertaostokset pieninä. Ensi viikolla toiset 500 € jne kunnes tilanne rauhoittuu.

Lisäksi ostoslistalla on it-konsultti Bilotin listautumisanti, josta Omavaraisuushaaste kirjoitti juuri hyvän yhteenvedon. Vaikka Bilot ei varmastikaan houkuttele yhtä suurta yleisöä kuin Musti Group, niin pidän antia muuten kaikin puolin houkuttelevampana ja jonkinmoinen ylimerkintä lienee tulossa.

Koronadippi on nyt monelle meistä 2008 romahduksen jälkeen aloittaneille ensimmäinen kunnon korjausliike. Komppaan tässä muitakin aiheesta kirjoittaneita bloggareita ja toimittajia (esim. Merja Mähkä IL Rahassa), että lapataan sitä jäätä hattuun ja odotetaan savun hälventymistä. Ja jos käyttökassa ja riskinsietokyky antavat myöten, jatkaa tai aloittaa osakeostot edullisemmalla hintatasolla. Vivuttamaan en kuitenkaan lähtisi, ellei ole tosi hyvää sijoituskohdetta tiedossa. Kurssit voivat helposti dipata tästä vielä toiset kymmenen prosenttia. Tällöin pelätty margin call eli vakuusvaje & pakkomyynti saattaa oikeastikin tapahtua.

Lisäksi on hyvä muistaa, että korona voi tarttua salkun lisäksi myös meihin sijoittajiin. Paniikkiin ei ole syytä, mutta pidetään huolta käsihygieniasta ja toivotaan, että pöpö saadaan aisoihin. Take care! 💙

3 vastausta artikkeliin “Kymppikerhoon viikossa koronan myötä

 1. täällä ensimmäisen ”satkun” havittelu katosi taivaantuuliin, -29%:n osuudella, ytd..
  myin helmikuussa vain 12% ulos kun kuvittelin dippiä tulevan, mutta syvyys yllätti housut kintuissa.

  Aikaisemmat englannin erot ja trumpin valinnat pystyin hyödyntämään ostamalla pää märkänä, mutta nyt pää märkänä osto meni puihin. -ja käteispositio kuivui liian nopeasti.
  Päätin uhrata kuitenkin autohankinnan käteisposition osakemarkkinoisiin, ei riittänyt

  Pistäpä pystyyn artikkelia millä suojautua pitkäkestoista laskua vastaan..

  Tykkää

  1. Tässä alkaa olla vinkit vähissä meikätursaallakin. Jotain laatulappuja ja indeksiä olen ostellut, pitäisi niistä ehkä kirjoitella. Vaikea vaan bloggailla kun tilanteet ehtii muuttumaan radikaalisti jutun kirjoittamisen aikana :p

   Minullakin salkku on sulanut monta kymppiä, mutta joskus taas noustaan. Tsemppiä ja pidä pää kylmänä!

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.