Kaupallinen yhteistyö

Step-by-step: 12 % Kiinteistösijoitus Ruotsiin

Kaikki sijoitusasuntoni sijaitsevat kotimaassa, joten kun ruotsalainen, kiinteistösijoituksia välittävä Tessin rantautui Suomeen, päätin tehdä pienen sijoituksen myös Itämeren iloisemmalle puolelle. Tässäpä selostus, miten homma hoitui.

1. Rekisteröidy Tessinin palveluun tämän linkin kautta. Syötä tietosi (nimi, hetu, osoite, jne) ja aktivoi tili sähköpostitse saapuvien ohjeiden avulla. Onnistui muutamassa minuutissa.

2.

tessin-tab

Kirjaudu sisään ja vaihda kieli tarvittaessa suomeksi. Parhaillaan rahoitusta hakevat olevat hankkeet näkyvät Sijoita -nappulan takaa. Yleensä näitä on tarjolla 1-3 kpl.

3. Vertaile hankkeita. Perustiedot löytyvät aina samannäköisestä infolaatikosta, jossa kerrotaan mm. sijoitustavoite (ruotsin kruunuissa), tuottotavoite ja minimisijoitusmäärä.

tessin-infobox'

Tarkemmat tiedot löytyvät hankkeen kuvauksesta.

4. Etenkin korkeakorkoisimmat (> 10 %) lainat tekevät nopeasti kauppansa, joten kannattaa ilmoittautua hankkeeseen ripeästi. Tämä onnistuu klikkaamalla Varaa osuuksia -nappulaa ja täyttämällä lomake. Varaaminen ei tarkoita vielä sitovaa sijoituspäätöstä. Itse ilmoittauduin mukaan 24 uudisasunnon rakennusprojektiin Huddingessa Tukholman eteläpuolella. Vuosikorko on 12 % ja laina-aika 18 kuukautta. Vakuutena toimii kiinteistökiinnitys ja omavelkainen takaus.

5. Kun varausaika on kulunut umpeen tai sijoitustavoite saavutettu, hanke sulkeutuu. Tässä vaiheessa kannattaa seurata sähköpostia tarkalla silmällä, sillä pian saat allekirjoitusohjeet meilitse.

tessin-iou
Velkakirja. Kouluruotsihan meillä on kaikilla tuoreessa muistissa 😉

6. Lainaosuudet merkitään allekirjoitusjärjestyksessä, joten jos olet päättänyt olla mukana hankkeessa, käy piirtämässä digitaalinen puumerkki velkakirjaan Scrive-palvelun kautta. Velkakirja oli tämän hankkeen kohdalla vielä ruotsiksi, mutta tarkoitus on jatkossa niidenkin löytyä suomeksi.

Samalla kannattaa myös käydä syöttämässä vastatilinumero, jonne pääoma ja korko aikanaan sitten maksetaan.

7. Allekirjoituksen jälkeen sitten vaan odottelet maksuohjeiden saapumista, jossa voi mennä pari päivää tai pari viikkoakin hankkeesta riippuen.

tessin-maksuohje
Tessin käyttää Zimpler-maksunvälityspalvelua rahaliikenteessä.

Kun ohjeet saapuvat (tarkasta lähettäjän tiedot huolella), suorita maksu ja arkistoi saamasi asiakirjat. Jos sähköpostitse saapuvat maksuohjeet epäilyttävät, niin samat tiedot löytyvät myös Tessinin verkkopalvelusta sijoituksesi kohdalta.

Nykyään valuuttamaksu onnistuu varsin helposti ja ainakin OP:lla piti vain valita maksun valuutaksi ruotsin kruunu eurojen sijaan. Normaalissa maksumääräyksessä ei edes ole paljon valittavia kenttiä. Lisävahvistus todennäköisesti vaaditaan ja OP:llä se hoitui tekstiviestitse.

tessin-maksu-1-cropped
Ulkomaanmaksuissa joutuu usein täyttämään vastaanottajan osoitetiedot.

8. Sittenpä vain koivet ristiin ja riippumattoon odottelemaan takaisinmaksua!

tessin-maksu-3-cropped
Tämän verran rahaa lähti, 18 % enemmän pitäisi tulla paluupostissa.

Suurin osa lainoista on 1-2 vuoden mittaisia, joten välillä voi tulla kylmä ainakin meille pohjoisessa asuville. Suosittelen siis muutakin puuhaa ja sijoituksia tähän väliin. Jos valitsemani hanke menee Strömsön tapaan, tililleni kilahtaa noin 59 000 ruotsin kruunua tammikuussa 2021 🙂

Vastuuvapauslauseke: Käy läpi kunkin hankkeen taustat ja ehdot huolella. Osa tiedoista voi olla vain ruotsiksi. Korkeakorkoisissa sijoituksissa on aina isompi riski menettää pääoma. Huomaa, että kyse on sijoituksesta, ei talletuksesta.

Kirjoittaja voi saada korvauksen Tessiniltä, mikäli rekisteröidyt palveluun yllämainitun linkin kautta.