Asuntosijoittaminen

Uudiskohdetta mä metsästän …

… tahdon saada halvan! Enkä pelkää ollenkaan. Edessä on jono! Sitä ei voi ohittaa, sitä ei voi kiertää, täytyy jatkaa etsintää …

uudiskohteenmetsastys
Yksi edullinen, uusi yksiö kasvukeskuksesta, kiitos! Kuva: grovyalcove / pixabay.

Tapahtui erään viikon aikana tässä alkusyksystä …

Torstai

Liikekumppanini forwardoi minulle erään rakennusliikkeen mainosviestin pian ennakkomarkkinointiin tulevasta kerrostalokohteesta. Olemme kummatkin ko. yhtiön sähköpostilistalla, mutta kumppanini sattui bongaamaan mainoksen ensimmäisenä. Viestissä on linkki uuden kohteen markkinointiesitteeseen, josta opimme seuraavaa:

 • Kahdesta kerrostalosta koostuva, noin vuoden päästä valmistuva as. osakeyhtiö pk-seudulla
 • Iso osa asunnoista yksiöitä ja kaksioita, mutta myös perheasuntoja
 • Hinnat kohtuullisia, mutta lukujen takaa paljastuu valinnainen vuokratontti, joka tuplaa kuukausittaiset kulut

Sijainti kuitenkin on lupaava, joten päätämme tehdä laskelmat. Asunnot tulevat varattavaksi seuraavana tiistaina, mutta sähköpostilistalla olevat pääsevät tekemään varauksia jo maanantaina.

Sunnuntai

Rentouttavan viikonlopun päätteeksi teen laskelmat muutamasta kohteen yksiöstä. Eivät ne halpoja ole, vuokra-tuottoarviot keikkuvat 4 % tienoilla. Toisaalta yhtiölainaosuudet ovat uudiskohteiden tapaan tukevia eli 70 % tietämillä. Nykyisellä korkotasolla ja todennäköisellä rahoitusvastikkeiden tulouttamisen myötä kertyvillä vero-eduilla oman pääoman tuotto nousisi alkuvaiheessa 10 % pintaan.

Päätimme edetä siten, että varaan itse toisesta talosta 3 asuntoa sopivassa järjestyksessä ja kaverini 3 kpl toisesta talosta. Järjestys menee seuraavasti: 2. krs, 3. krs ja 1. krs. Näin siksi, että alimpien kerrosten asunnot ovat edullisimpia, mutta 1. krs. viimeisenä siksi, että katutason asuntoja on vaikeampi vuokrata / myydä.

Maanantai

Rakennusyhtiön sähköpostiviestissä kerrottiin, että ennakkovarausaika alkaa ma klo 10. Kokeilemme lähettää varausviestit ensin ennen kymmentä. Saamme kummatkin vastaukset, että varauksia ei oteta vastaan ennen kymmentä. Siispä uusi yritys silloin. Lähetän itse viestin tasan klo 10:00, kuten myös kaverini.

Saamme kummatkin vastaukset päivän päätteeksi, että suuren kysynnän vuoksi asunnot menivät valitettavasti sivu suun, mutta että olemme jonossa jos joku päättää luopua varauksestaan.

Tiistai

Tiedustelemme monentena jonossa olemme. Asunnosta riippuen kuulemma noin 5. tai 6. sijalla, yhdessä alimman kerroksen yksiössä jopa toisena. Tiedustelemme myös miten tässä näin kävi, vaikka olimme liikkeellä tasan klo 10. Kuulemma viestejä tuli vain niin paljon ja ne käsiteltiin inboxiin saapumisjärjestyksessä.

o o o

Hiukkasen käy kyllä kuumana tämä sijoitusasuntomarkkina. Emme toki olleet vielä tehneet ostopäätöstä, nämä ns. nimivaraukset voi peruuttaa vielä kuluitta ennen varsinaista kaupantekoa. Saatan olla hieman foliohattu, mutta käsi pystyyn kuinkas moni uskoo, että asunnot jaettiin oikeasti sähköpostien saapumisjärjestyksessä? 😉

Pitäisiköhän vetäytyä asuntomarkkinoilta vähäksi aikaa? Antaisi korkojen nousta ja puhdistaa ilmaa hieman. Jospa sitten irtoaisi liian isolla velkavivulla hankittuja yksiöitä kohtuuhintaan meille vähän flegmaattisemmillekin sijoittajille. Vai vaatiiko halutuimpien uudiskohteiden saaminen vain todella aktiivista verkostoitumista ja/tai useamman asunnon ostamista kerralla samasta kohteesta eli ns. sijoittajajonoon pääsemistä?

* Avaa tili Nordnetiin helposti verkkopankkitunnuksilla. Asiakkuuden avaaminen on maksutonta. Säilytys 0 €, pörssikaupat alk. vain 3 €. *

6 vastausta artikkeliin “Uudiskohdetta mä metsästän …

 1. En ole itse juuri uudisasuntoja tosissaan koettanut ostaa, mutta esimerkistäsi päätellen kuumana käy! Itse aion pysytellä sivummalla asuntojen suhteen ja itseasiassa hivenen keventää painoa epäsuorista asuntosijoituksista.

  Tykkää

 2. Tätä samaa olen vähän itsekin ihmetellyt. Toinen uudiskohteiden harmaa alue on esim. Etuoveen listatut uudiskohteet. Samasta talosta saattaa olla peräjälkeen 5 ilmoitusta eri kerroksissa ja rapuissa olevista yksiöistä, mutta kun lähetät viestiä välittäjälle niin käykin ilmi, että ko. netissä koko ajan tarjolla oleviin yksiöihin on jo 5-8 ihmisen jonot. Siinä kohtaa sanoin, että selvä ja palasin takaisin katselemaan 70-luvun taloja.

  Tykkää

  1. Sanopas muuta! Ehkä haluavat, että jonot ovat pitkiä jotta menevät kaupaksi vaikka useampi peruuttaisikin. Tosin aika paljon menee työaikaa tuohonkin jonopyöritykseen.

   Vanhojen talojen kauppa on kyllä siinä mielessä mukavempaa, että jonot yksittäisiin asuntoihin ja pienempiä, olettaen tietty että on hyvä kohde. Erinomaiset sijoituskohteet tosin taitavat tuollakin markkinalla mennä alta aikayksikön…

   Tykkää

 3. Epäilen kanssa, että asunnot eivät menneet nopeusjärjestyksessä vaan hyville asiakkaille, jotka ovat ostaneet aiemminkin ja/tai paljon asuntoja kerrallaan. Omistan itse 6 uudiskohdetta ja en ole vielä koskaan onnistunut saamaan juuri sitä asuntoa mitä olen lähtenyt tavoittelemaan ennakkomarkkinoinnin alkaessa. Tavoitteena on juurikin 2.-3.kerroksen asunnot, mutta usein nämä ovat jo menneet ja olen saanut 4.tai 5.kerroksen asunnon. Toki teen laskelmat, että nämä vielä ovat järkeviä hankkia. Jos/kun olen päässyt puhelimella läpi heti varausajan alkaessa, on ensin kysytty omistanko kyseisen rakennusyhtiön kohteita jo aiemmin ja kuinka monta sekä sitä kuinka monta asuntoa olen nyt aikeissa varata. Tämä varmaan jo karsii porukkaa.Ja sähköpostivarausta käyttäessä luultavasti en olisi onnistunut saamaan ikinä yhtään mitään.

  Tykkää

  1. Näin itsekin arvelen. Tässä tilanteessa vain luulen, että aika hankalaa olisi ollut päästä puhelimellakaan läpi juuri oikealla hetkellä. Ehkä olisi pitänyt soitella etukäteen, infota että on kiinnostunut useamman kämpän ostosta ja että miten kannattaisi edetä.

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.