Osakkeet

Kesäveivaus: Oriolat ulos ja tankkaus UPM:ää

Kesälomalla seuraan talousuutisia lähinnä sivusilmällä ja nämä silmäilyt harvoin johtavat kauppoihin. Nyt kuitenkin lääketukkuri Oriolan perjantaina julkaistu puolivuosikatsaus johti välittömään reaktioon. Miksikö?

Aina ei osu ennusteet ns. lankulle. Kuva: Ryan McGuire / pixabay.

Koska se oli umpisurkea. Analyysejä työkseen kirjoittavat odottivat noin 5 miljoonan liikevoittoa Q2:lta, mutta tulos tipahtikin reilusti tappion puolelle: -1,6 milj. euroa. Toimitusjohtajan kertomus vaikutti meriselitykseltä – lääketukkurin jos jonkun pitäisi minusta pärjätä koronakriisissä. Päätin saman tien laittaa lappuni myyntiin hintaan 1,92 € / kpl. Alun perin ostin ne 1,98 € / kpl, joten hieman turskaa tuli tupaan. Onneksi positio oli pieni, vain 500 osaketta, joten menetys jäi lähinnä psykologiseksi.

Euromääräistä tappiota harmittaa enemmän oikeastaan se, että olen jo toista kertaa myymässä Oriolaa tappiolla. Ostin yhtiötä ensimmäistä kertaa loppuvuodesta 2017 ja päädyin myymään laput pois elokuussa 2018 kun toiminnanohjausjärjestelmään liittyvät hankaluudet toivat kiviä rattaisiin. Lääkkeiden tukkukauppa vain kuulostaisi niin defensiiviseltä liiketoiminnalta kuin olla ja voi (lääkkeiden välitystä, ei edes kallita kehityskuluja), mutta kun kerran firmassa näyttää olevan muitakin ongelmia, seuraan menoa mieluummin sivusta.

o o o

Jotta käteispositioni ei kasvaisi tarpeettoman suureksi, päätin sijoittaa Oriolasta saadut rahat ja Finnairin osakeannista kilahtaneet myyntivoitot vanhaan & tuttuun, hyväksi havaittuun sotaratsuun eli metsäyhtiö UPM-Kymmeneen. Ehkä hieman yllättäen korona on Bloombergin mukaan lisännyt puun kysyntää kun ihmiset nikkaroivat kotonaan. Kotimaisista metsäyhtiöistä UPM:n tuotepaletti on monipuolisin, johto selvästi pätevää ja tasekin kunnossa. Osakekurssi sen sijaan on tippunut vuoden alusta n. -22 % kun esim. Nordnetin Suomi-indeksirahasto on vain prosentin pakkasella. Arvostus siis tuntuisi oleman hieman alamaissa, joten nappasin 80 lappua osakesäästötilille hintaan 23,69 € / kpl.

Omistin aiemminkin UPM:ää arvo-osuustilin kautta 120 osakkeen verran, joten kokonaispottini on nyt 200 osaketta (markkina-arvo noin 4 800 euroa). Puolivuosikatsaus H1/2020 julkaistaan torstaina 23.7., jolloin selviää olinko oikeilla jäljillä vai en!

2 vastausta artikkeliin “Kesäveivaus: Oriolat ulos ja tankkaus UPM:ää

Kommentointi on suljettu.