Osakkeet

Ostin dipistä: Investor AB, Orion Oyj ja New Residential Investment Corp.

Kurssit kyykkäsivät ja Sijoittaja-Tursaan mielessä alkoi soida tuttu sävel: BTFD eli Buy the Friendly (tai jokin muu f:llä alkava sana…) Dip. Alkaa näyttää siltä, että olin taas kerran liian hätäinen, mutta käydäänpä nyt ostoskori kuitenkin läpi.

  • Orion Oyj B-osake (ORNBV.HE): Kaikille tuttu kotimainen lääkeyhtiö on romahtanut kesän huippunoteerauksista jo yli 50 %. Toki silloin oli kyse räikeästä yliarvostuksesta ja moni on sitä mieltä, että Orion on sumuisilla nykynäkymillään edelleen yliarvostettu. Itse kuitenkin tuplasin positioni 50 osakkeesta 100 osakkeeseen hintaan 27,82 e/kpl. Jotenkin luotan defensiiviseen lääkebisnekseen ja osinkotuotto tällä hetkellä 5 % luokkaa.
  • Investor AB (INVE-B.ST): Länsinaapurin mahtisuvun Wallenbergien sijoitusyhtiö on takonut tasaista ja hyvää tuottoa jo yli vuosisadan (perustettu 1916). Osinkotuotto 3 % luokkaa, mutta arvonnousu on ollut merkittävää. Nyt kurssi huitelee 350 kruunussa, kun loppuvuodessa seilattiin 400 kruunun paremmalla puolen. Tässäkin tuplasin position 50 -> 100 osakkeeseen, hinta 359 kr/osake.
  • New Residential Investment Corp. (NRZ): Tämän amerikkalaisen osinkohirmu-REIT:n osinkotuotto huitelee 10 % paremmalla puolen. Korkotason nousu on tietty uhka, mutta varmasti ovat jotenkin varautuneet siihen. Toki jos FED päättäisi todella rivakasti nostaa korkoja, niin sitten kävisi köpelösti. Joka tapauksessa nykyisellä euro/taala-kurssilla tästä saa aika makoisat osinkotuotot vaikka prosentit hieman tippuisivatkin. Salkkuun päätyi tätä amerikan ihmettä 100 kpl hintaan $ 16,18 per lappu.

Yhteensä tuli siis syleiltyä dippiä n. 4 500 euron edestä. Jos ryminä jatkuu, ostoslistalla on ainakin vielä Apple, jonka kurssi on tippunut 150-160 taalan tuntumaan.

Löytyykö muita dippiostajia vai oletteko päättäneet pysytellä vielä taka-alalla? Yleensähän korjausliikkeet kestävät kymmeniä päiviä, joten sinänsä kiirettä ei pitäisi olla… 🙂

* Avaa tili Nordnetiin helposti verkkopankkitunnuksilla. Asiakkuuden avaaminen on maksutonta. Säilytys 0 €, pörssikaupat alk. vain 3 €. *

4 vastausta artikkeliin “Ostin dipistä: Investor AB, Orion Oyj ja New Residential Investment Corp.

    1. B-sarjalla on enemmän vaihtoa, n. 10x verrattuna A-sarjaan. Eli likvidimpi osake, jolloin kaupankäynti helpompaa (osto-myynti spread pienempi). Toki A:lla olisi enemmän äänioikeutta (10x määrä), mutta ei ole suunnitelmissa lähteä äänestämään vuosikokoukseen.. 🙂

      Tykkää

Kommentointi on suljettu.