Off-topic

Pappi, lukkari, talonpoika, kuppari – valitsitko sinä ammattisi oikein?

Rikas, rakas, köyhä, varas? Tuttu hyppynaruloru lapsuuden välitunneilta, muistuuko mieleen? Siinähän koulutytöt arvuuttelevat tulevan sulhasen ammattia. Nykyperspektiivistä hieman old schoolia tai jopa sovinistista.. mutta kyllähän oma ja/tai puolison ammatti edelleen sanelee aika pitkälti elämän kulkua. Lorun ammatitkin tosin ovat hiukkasen last season, ehkäpä rimpsu pitäisi päivittää 2010-luvulle, miten olisi pomo, lääkäri, lakimies, koodari? 😉

dbywrcxxsaa6ovj
Vai haaveilitko sinä? 🙂 Lainaus: Johanna Småros / @talouselama

Mutta leikki sikseen. Moni nuori joutuu liian vaikean valinnan eteen peruskoulun tai lukion päättyessä. Miten siinä iässä pystyy tekemään järkeviä valintoja? Tarkoitan sellaista ammattia jossa sekä viihtyy että tulee myös toimeen.

Itse pääsin sattumalta helpolla, kun olin aika tyypillinen nörttipoika ja en oikeastaan ajatellutkaan muita vaihtoehtoja kuin IT-alalle hakeutumisen. Haave-ammatti osoittautui paitsi mukavaksi niin myös hyvin palkatuksi sekä helposti työllistäväksi hommaksi. Kaikilla aloilla ei ole läheskään sama tilanne.

* Affiliate marketing – klikkaa tästä lisätietoa. *

En tarkoita, että ammatti pitäisi valita rahankiilto silmissä ja nykyään nuoret ovat fiksuja ja vaativat työltä muutakin kuin tukevaa palkkapussia. Minullekin työpaikan ilmapiiri ja joustavuus ovat tärkeämpiä kuin varsinainen palkka. Mutta en voi kiistää etteikö jokseenkin hyvä palkkataso (> 4000 €/kk) helpottaisi elämää ja etenkin sijoitussalkun kasvatusta.

Teitkö itse mielestäsi oikean alavalinnan? Jos et, niin mille alalle vaihtaisit, jos se olisi mahdollista?