Osakeannit

DNA:n anti alkaa!

Teleoperaattori DNA toteuttaa viimein pitkään ennakoidun pörssilistautumisen. Anti alkaa huomenna tiistaina 15.11. ja päättyy viimeistään 25.11.

borsfi-center

Olennaiset faktat (poimittu mm. Arvopaperin artikkelista):

 • Osakkeen merkintähinnan vaihteluväli: 9,85–11,15 euroa
 • Minimimerkintä 100 osaketta
 • Anti voidaan keskeyttää aikaisintaan tiistaina 22.11.

Mielenkiintoista on se, että kaupankäynnin kohteena olevien osakkeiden määrä (ns. free float) vastaa vain noin 35 % yhtiön koko osakekannasta. Tämä siis jos anti merkitään täysimääräisenä lisäoptioiden kera. En löytänyt tästä mitään tilastoa tähän hätään, mutta Helsingin pörssin sääntöjen mukaan 25 % on suuntaa-antava alaraja. Pieni free float vaikuttaa osakkeen likviditeettiin, eli osakkeen kaupankäyntimäärät tulevat olemaan matalampia kuin DNA:n kokoisella yrityksellä normaalisti.

Anti koostuu sekä uusien osakkeiden liikkeellelaskusta että vanhojen osakkaiden osakemyynneistä painottuen jälkimmäisiin. Toki annin virallisena tavoitteena on parantaa rahoitusasemia ja lisätä tunnettuutta jne, mutta pientä rahastuksen makua on taas ilmassa.

Voisin väittää että näin tänään aiemmin DNA:n antisivuilla ennusteen 2016 osingosta, mutta nytpä en enää löydä sitä sieltä. Mikäli tuo harha tai väärässä paikassa ollut tieto pitää paikkansa, osinkotuotoksi muodostuisi noin 5 %. Tämä olisi linjassa kilpailijoiden Telian ja Elisan kanssa. Lukujen (lue: Kauppalehden foorumin) perusteella anti on hinnoiteltu verrokkien nykyiselle kurssitasolle, eli kovin suuria kurssiliikkeitä ei ole odotettavissa kumpaankaan suuntaan poislukien mahdollinen listautumispomppu.

Oma arvioni on se, että tämäkin anti ylimerkitään, mutta en lähde arvailemaan kuinka monikertaisesti. Perinteisesti puhelinyhtiöt ovat olleet suomalaisille tuttuja sijoituskohteita, mikä varmasti madaltaa osallistumiskynnystä. Vakaa osinkokone kuitenkin kyseessä. Toisaalta pitää muistaa, että jos salkussa on jo Elisaa ja/tai Teliaa, niin kovin suurella painolla ei kannata DNA:n kelkkaan lähteä, ellet sitten ole erikoistunut juuri teleoperaattoreihin 🙂

Itse varmaankin merkitsen pienehköllä summalla, mutta sekä Teliaa että Elisaa omistavana en uskalla kovin isoa pottia ottaa. Toisaalta tuskinpa sieltä kovin paljoa yli minimimerkintää olisi irtoamassakaan. Mitäpä olette muut mieltä, sujahtaako DNA:ta salkkuunne vai ei?

Disclaimer: En vastaa em. tietojen paikkansapitävyydestä. Antiin osallistumista harkitsevan kannattaa suunnata DNA:n virallisille antisivuille, josta löytyy myös osallistumisohjeet.

14 vastausta artikkeliin “DNA:n anti alkaa!

 1. Tätä on odotettu pitkään joten taidanpa osallistua. Hinnaksi varmaan taas kuitenkin ahneuksissaan laittavat tuon 11,15 €? Osinkoehdotus vuodelle 2016 oli muistaakseni 0,55€

  Tykkää

 2. Tein Elisalla aikanaan yli 100% tilin, tänään ostin vähän Teliaa kun se on sukeltanut oikein kunnolla ja huomenna osallistun DNA:n antiin. Teleoperaattorit tosiaan ovat ihanan tylsiä. Pitänee varmaan merkata itselleen vähän enemmän kuin oikeasti haluan, koska mielestäni on selvää, että anti ylimerkitään ja en kaikkia osakkeita saa kuitenkaan. DNA:n arvostus on mielestäni kohtuullinen – ei ylihinnoiteltu eikä alihinnoiteltu.

  Tykkää

  1. Kannattaa kyllä merkitä vähän ekstraa, se kait yleensä näissä todnäk. ylimerkityissä anneissa palkitaan jollain kertoimella kun lopullisia osakemääriä allokoidaan. Itse varmaan merkkaan 200 kpl, veikkaan että irtoaa 110 kpl, katsotaan loppukuusta miten lähelle osuin 🙂

   Tykkää

 3. Kannattaa vaan USA:sta NVIDIA Corporationia ostaa. Niin monella kasvavalla alalla markkinajohtaja, että nousee vielä taatusti ja paljon.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.