Uncategorized

Maailman yksinäisin harrastus

st-2016-02-03

Hieman raflaavasti sanottu? Toki, mutta aika varovainen sitä saa olla sijoittamisesta puhuessa, ettei leimaannu porvariksi. Mikä sinänsä on vähän hassua, koska sijoittamisesta on pikku hiljaa tullut jonkinmoista kansanhuvia – osuuskaupan bonukset voi rahastoida automaattisesti ja asuntosijoittamisestakin on saatavilla useampia suomenkielisiä opuksia. Ei siis ihan yläluokan touhua enää.

Mutta siltikään en kehtaa lähteä kehuskelemaan kollegalle, että satatonnia meni viime vuonna rikki. Enkä ehkä haluaisikaan, mutta pointti varmaan tuli selväksi – tämän puuhan sosiaalinen ulottuvuus on aika ohut. Siksi päätin vihdoin pistää tämän blogin pystyyn, jospa tätä kautta saisi jaettua kokemuksia muiden piensijoittajien kanssa. Nimimerkin suojissa tietty, kuten varmasti ymmärrätte!

Sijoitusstrategiani ei ole pysynyt kurinalaisena, kuten voit Salkku– & Strategia-sivuilta päätellä. Tarkoitus olisi tosiaan jatkossa keskittyä tylsääkin tylsempään indeksi- ja asuntosijoittamiseen. Mutta pahoin pelkään että en silti malta pysyä erossa osakepoiminnoista. Niistä varmasti saatte täällä kuulla, joko hilpeissä tai vähemmän hilpeissä merkeissä.

Olen harrastanut sijoittamista aktiivisesti nyt noin viitisen vuotta. Muutamista vastoinkäymisistä kokemukset ovat olleet pääasiassa positiivisia. Salkun arvo on noin viisinkertaistunut, mutta se johtuu enemmänkin vaatimattomasta lähtötasosta ja työelämään siirtymisestä kuin erehtymättömästä sijoitusvainusta. Mutta ennen kaikkea kyse on finanssikriisin jälkeisistä riemukkaista härkämarkkinoista. Nyt monet povaavat pidempiaikaista karhumarkkinaa, voi olla että edessä on useampi laihempi sijoitusvuosi.

Lisätietoja kirjoittajasta löydät Taustaa-sivulta. Tavoitteena on postailla tänne viikottain.

Tervetuloa!

Yksi vastaus artikkeliiin “Maailman yksinäisin harrastus

Kommentointi on suljettu.