Vaurastuminen

300 kiloa plakkarissa!

Noniin, nyt on taas aika nostaa omaa häntää! Tarkkasilmäisimmät ovat ehkä jo huomanneetkin salkkusivulta, että meikäläisen nettovarallisuus nousi nyt ensimmäistä kertaa 300 000 euron rajan yli. Ei hullumpaa!

Viimeksi tasalukuja juhlin reilut kolme vuotta sitten, kun 200 kiloa meni rikki. En ole laskenut miten suuri osa on kertynyt salkun tuotosta vs. palkkatulot, mutta tuskinpa näissä luvuissa olisin pelkällä pankkitilille hamstraamisella.

Positiivinen ongelma: Liikaa rahaa! Kuva Michael Schwarzenberger Pixabaystä

Virstanpylvään kunniaksi lasketaanpa siis kuinka ison kasa seteleitä tuo summa olisikaan. Jokainen euroseteli on noin 0,105 mm paksu, mutta pyöristetään 0,1 millimetriin.

  • 500 euron seteleinä: 600 kpl, joka tekee 60 mm eli 6 cm. Aika kompaktia! Ei ihme, että rikolliset suosivat tätä pomoseteliä, jonka valmistus on lopetettu harmaan talouden 🦹‍♂️ vaikeuttamiseksi. Kierrossa olevat setelit kyllä ovat validia valuuttaa edelleen.
  • 200 euron seteleinä: 1500 kpl eli 15 cm. Ihan kelpo pinkka kellertäviä, Suomessa harvoin käytettyjä arvoseteleitä. Povarista kun vetäisee pinkan, niin varmasti päät kääntyvät, mutta ihan massipäälliköksi ei vielä kaukaa tunnista.
  • 100 euron seteleinä: 3000 kpl eli tuplataan pinkan paksuus 30 senttimetriin. Tämä on jo ihan miehekäs satsi käteistä. Värikin tuo mukavasti mieleen dollarit 💵 tai kaikkien buumereiden muistamat sadan markan sibeliukset!
  • 50 euron seteleinä: Nyt tuplataan enemmän kuin Veikkaus-kriittisessä blogosfäärissä olisi sallittua, mutta 6000 kpl kotimaisesta pankkiautomaatistakin saatavia käyttöseteleitä mahtuisi 60 cm käteisnyyttiin. Näitä ei enää pikkutakin taskuun saisi kovin heplosti tungettua, mutta palttiarallaa 50 euron ravintola-illallisia pystyisi makselemaan tosiaan sen 6000 illan eli 16 ja puolen vuoden ajan 😋
  • 20 euron seteleinä: Nyt menee jo hankalaksi. Sinertäviä kansanseteleitä 💶 tarvittaisiin 15 000 kpl. Yhdessä pinkassa kasa kohoaisi jo 1,5 metrin korkeuteen eli meikäläistä jonnekin kaulan korkeudelle. Putkikassiin saattaisi vielä juuri ja juuri mahtua.
  • 10 euron seteleinä: Pyhä sylvi! Punertavia pikkuseteleitä kertyisi 30 000 kpl eli 3 metriä 🚀 Huonekorkeus ei edes riittäisi, joten pakko nämä olisi pilkkoa vaikkapa kolmeen metrin kasaan. Alkaisi myös olla aineksia mafia-leffan rekvisiitaksi sopivan salkun kera! 💼
  • 5 euron seteleinä: AARGH!💥 60 000 kpl! 6 metriä! Eipä tälläkään vielä Roopen rahasäiliötä täyttäisi, mutta vaikkapa lasten kylpyaltaan kylläkin!
Täyskäsi! Eipä ole koskaan ollut lompakossa koko sarjaa kerralla. Kuva: martaposemuckel Pixabaystä

No, käteinen on sen verran huono parkki rahalle, että taidan pitäytyä osake- ja asuntosijoituksissa. Jos sama tahti jatkuu, niin seuraava satatonnia eli 400 kiloa menee rikki 2023-2024 vuodenvaihteessa. Toteutuuko tämä, mene ja tiedä, mutta varmaa on vain se, että tasaista menoa seuraavat kolme vuotta tuskin tulee olemaan.

Käytännön elämään 300 000 euron rajapyykki ei kuitenkaan vielä mitenkään vaikuta. Samoissa koodaushommissa pysytään ja yritetään pysyä terveenä tässä kummallisessa maailmassa. Pysykäähän tekin kunnossa ja tsemppiä sijoituksiin arvon kanssasijoittajat! 👍

6 vastausta artikkeliin “300 kiloa plakkarissa!

Kommentointi on suljettu.