Off-topic

Ensimmäinen vuosi sijoitusblogia naputeltu!

On pimeä tammikuinen ilta vuonna 2016. Olen työmatkalla ja istun hotellihuoneessa Jyväskylässä. Olin päättänyt uuden vuoden lupauksena, että alan kirjoittamaan blogia joko ammattiini (ohjelmointi) liittyen tai sitten sijoittamisesta. Koodausblogi tuntui kaikin puolin kehittävämmältä ratkaisulta, mutta niitä tuntui olevan maailma täpötäynnä. Työasioiden selostaminen vapaalla tuntui myös vähän kuormittavalta ajatukselta. Siispä päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon ja loin itselleni alter-egon, Sijoittaja-Tursaan!

wrietersblock
Alku aina hankalaa … Kuva: 9bridges.com

Hieman huvittuneena virittelin auttavilla kuvankäsittelytaidoillani tuon yläreunan tursaslogon ja valitsin sopivan teeman WordPressin ilmaisvalikoimasta. Seuraavaksi se hankalin osuus – oman salkun julkaisu. Eurot, jotka tuohon asti olivat lymynneet vain excelissä koneeni uumenissa piti työntää nettiin. Harvaapa ne oikeasti kiinnostaisivat, mutta silti vaikealta tuntui – mitään kerran nettiin julkaistua kun ei sieltä pois saa.

Sitten lopuksi vielä ensimmäisen blogikirjoituksen naputtelu. Aiheena oli sijoitusharrastuksen yksinäinen luonne. Ei kummempi juttu mutta jostain piti aloittaa. Mutta siinäpä se nyt oli – blogi perustettu, ei kun kommentoimaan ja keräämään lukijoita!

Alku oli hiljaista kuten oletinkin. Helmikuussa blogiini eksyi jopa 50 kävijää, sivulatauksia oli parisen sataa. Maaliskuussa pääsinkin uusiin sfääreihin Osinkokuninkaan blogisuosituksen avittelemana – n. 1000 kävijää ja n.3500 sivulatausta. Suosituin juttu kertoi OP-Vuokratuotto -rahastosta, josta muodostuikin kestosuosikki, sitä on luettu jo n. 2800 kertaa!

Blogivuosi jatkui suunnilleen yksi juttu per 1-2 viikkoa tahdilla. Ihan maaliskuun lukuihin en enää päässyt, kunnes sitten marraskuu koitti ja analyysini DNA:n osakeannista sai hyvät Google-rankingit ja on edelleen n. 5 700 latauksella blogini suosituin artikkeli. Sijoittaja-Tursaan 42:n artikkelin bloggausvuosi päättyi lopulta melkein pyöreisiin lukemiin: 39 571 sivulatausta ja 18 446 kävijää. En osaa sanoa onko tuo paljon vai vähän muihin bloggaajiin verrattuna, mutta ihan näin näppituntumalta sanottuna ihan hillitön sakkihan tuo on – iso kiitos tästä siis teille hyvät lukijat! 🙂

high-five-octopus-small
Yläläpsy teille lukijani! Kuva: Redbubble.net

WordPressin ilmaisversio syöttää jotain mainoksia blogiini automaattisesti, mutta itse en mainontaa täällä pyöritä missään muodossa. Sen sijaan olen nauttinut kovasti kirjoittelemisesta, muiden juttujen kommentoimisesta ja blogiyhteisöön kuulumisesta. Lisäksi pääsin lokakuussa tutustumaan Vincitin pörssilistautumiseen, joka oli monessa mielessä kiinnostava kokemus.

Miten tästä eteenpäin? Olen huomaamattani profiloitunut näköjään erilaisiin analyyseihin mm. rahastoista, osakeanneista ja asuntosijoittamisesta. Niitä myös luetaan eniten. Mutta mistä sinä haluaisit Sijoittaja-Tursaan kertovan (tai et kertovan) alkavana vuonna? Kerro se kommenteissa, kuten muutakin palautetta otan mielelläni vastaan!

Voimia ja menestystä alkavaan vuoteen teille kaikille!

8 vastausta artikkeliin “Ensimmäinen vuosi sijoitusblogia naputeltu!

 1. Kiva kun olet olemassa 🙂 Viime kuukausina on tullut niin paljon uusia sijoitus ja säästämisblogeja, etten pysty enää kaikkia aktiivisesti seuraamaan, mutta sun blogi on mun suosikit-bannerissa atm 😀

  Tykkää

  1. Kiitoksia vaan ja samat sanat sinne arvon ekonomi! 🙂

   Kieltämättä tällä saralla alkaa kyllä olemaan sen verran tarjontaa, että jokaista seuraamaani sijoitusblogia ei ehdi aktiivisesti lukemaan :.)

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.